Den bästa Orange Chicken

Den bästa Orange Chicken

Den bästa Orange Chicken får du recept på här. Mör kyckling krispigt stekt i olja för att sedan ugnsbakas i en underbar apelsinsås. Ni var så många som ville ha receptet när jag lade ut bild på min Instagram. Så jag har bara precis hunnit hem från jobbet och snabbt slängt i mig lite mat för att sedan sätta mig med receptet. Vi älskade den så jag rekommenderar er verkligen att göra den, senast till helgen. Vi åt den med jasminris och pinnar.

Den bästa Orange Chicken

Den bästa orange chicken är den man hittar hos Chop Chop enligt mig och barnen. Eller om man ska vara ärlig så är det den enda orange chicken vi har testat. Men den är en favorit när vi inte orkar eller hinna laga mat. De söta smaken av apelsin tillsammans med soja, ägg och kycklingen blir alldeles perfekt. Tänkte att man måste kunna göra den hemma. och det gick hur bra som helst.

Den bästa Orange Chicken

Lite saker att tänka på vid tillagningen av orange chicken. När du har förberett den så ska den in i ugnen i en timma. Så att du tänker på det vid tillagningen. Den sköter sig mer eller mindre själv i ugnen, men ha med tidsåtgången så att du inte har överhungriga barn som behöver mat på direkten då du kommer innanför dörren. Såsen är alldeles lagom till den här mängden kyckling. Men vill du ha lite extra sås att ha på sidan så gör sådär en halv portion extra. Jag pressar inte apelsinjuicen själv utan tar en vanlig apelsinjuice utan fruktkött från butik.

Över nu till receptet.

Den bästa Orange Chicken (4 port)

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar (gärna Tellicherrypeppar)
  • 3,5 dl maizena
  • 4 stora ägg
  • 2,5 dl frityrolja
  • 3 salladslök

Apelsinsåsen

  • 1,5 dl farinsocker
  • 1,5 dl apelsinjuice
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk maizena
  • 1 apelsin, fint rivet skalet

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 165 C
  2. Pensla en ugnsform med lite olja
  3. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra
  4. Häll maizena i en 3 literspåse, tillsätt kycklingbitarna. Det går också bra att göra det i en skål. Vänd/skaka runt så att alla bitar täcks av maizena.
  5. Knäck äggen i en skål och vispa upp med en gaffel.
  6. Hetta upp frityroljan i en panna till 180 C.
  7. Lägg i sådär 1/4 av kycklingbitarna i äggvispet, vänd runt och lägg över den heta oljan. Låt dem friteras i sådär 2 minuter på varje sida. De ska bra bli precis krispiga på ytan. Lägg över på hushållspapper.
  8. Gör likadant med resten av kycklingen.
  9. Lägg över alla krispiga bitar i ugnsformen.
  10. Gör apelsinsåsen genom att blanda alla ingredienser i en liten skål. Använd visp. Häll sedan såsen över alla kycklingbitar.
  11. Ställ in i ugnen i en timma. Vänd runt ungefär en gång i kvarten, så att alla bitar täcks av såsen.
  12. Servera med salladslök och jasminris.

Så, njut!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *