Vispad feta med honung

Vispad feta med honung

Vispad feta med honung, knapriga pistasch- och pinjenötter, gräslök och grovt malen svartpeppar över allt. En dipp till grönsaksstavar, rostat pitabröd eller kex. En förrätt eller lite snacks till minglet. Just kombinationen av det söta från honungen, det salta från fetan och de krispiga nötterna blir till en drömkombination.

Vispad feta med honung

Du kan självklart ta andra nötter, andra örter och strössla över. Tror att hackade cashews skulle vara kanon. Rosta nötterna så får du dem extra krispiga. Men akta så att nötterna inte bränner vid, det går väldigt snabbt.

För mixningen använder jag en mixer. Tror nog att man kan ta en mixerstav. Viktigt att man mixar ordentligt så att det blir en helt slät och fluffig kräm.

Vispad feta med honung gjorde jag till min väninna som är glutenintolerant. Så pitabröden på bilden är från affärens glutenfria sortiment. Jag hade morotsstavar till också som inte syns bilden. Men nästan vad som helst är gott att dippa i denna röra.

Receptet blir en rätt stor sats som gott och väl räcker som försnacks åt sådär 4-6 personer. Jag använde vanlig flytande honung och det var runt en halv deciliter, kanske något mer. Honungen ska fylla fördjupningen, så tänk på det redan då du gör fördjupningen så den inte blir alldeles för stor. Nu så, här kommer receptet. Hojta gärna till om ni gör den och berätta vad ni tyckte.

Vispad feta med honung

  • 200 g feta ost, smulad
  • 200 g färskost, rumstemperatur 
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 dl honung
  • 1,5 tsk hackade pistaschnötter
  • 1 tsk pinjenötter, gärna lättrostade
  • 1,5 tsk gräslök, fint hackad
  • 1/2 tsk grovt malen svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa feta, färskost och olivolja tills det är en slät kräm.
  2. Tillsätt gräslök och vitlök, mixa ihop.
  3. Överför till en skål. Använd en sked till att göra en fördjupning i mitten.
  4. Fyll fördjupningen med honung.
  5. Dekorera med gräslök, pistaschnötter och svartpeppar.
  6. Servera med grönsaksstavar, varmt pitabröd i bitar, kex

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *