En utsökt Nougat martini någon?

En utsökt Nougat martini någon?

En utsökt Nougat martini någon? Gillar man nougat så kommer du älska denna drink. Frangelico är en favorit sedan många år. Det är en italiensk likör som görs på rostade hasselnötter. Dessutom har den även en lätt smak av kaffe, vanilj och kokos. Oftast dricks den som en avec, dvs efter maten. Men det har jag aldrig gjort. Jag har enbart använt den som en drinkingrediens.

En utsökt Nougat martini någon?

Gissa vad den passar perfekt med? Förutom i en Nougat martini? Jo, skvätt i lite i din varma choklad eller i kaffe. Gärna med en klick grädde. Smakerna gifter sig alldeles underbart. Tro mig och snälla testa.

Ett martiniglas är det bästa glaset såklart till en Nougat martini. Men allt är givetvis en smaksak. Jag ställer alltid in glasen i kylen så de blir kalla och immiga. En shaker kan vara på sin plats också. Har du ingen shaker så använd ett högt och stort glas och rör med en lång sked. Nåja, nu kör vi receptet, väldigt väldigt enkelt.

Nougat martini (1 drink)

  • 7,5 cl vodka
  • 2 cl Frangelico
  • 1/2 cl sockerlag (1 tsk)
  • is

Gör så här

  1. Lägg i några isbitar i en shaker.
  2. Tillsätt ingredienserna
  3. Shaka och häll över i martiniglasen

Severa med lite tilltugg, se kategori Drinkar & tilltugg där finns det parmesanchips, röror till kex, briepuffar och allt möjligt smått och gott. Så, en utsökt Nougat martini någon?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *