Sriracha och honungsglaserade munsbitar av ananas. Inlindade i krispig bacon. Efter sådär 30 minuter i ugnen är de salta, söta och syrliga. Helt ljuvliga och oemotståndliga. De tre bästa sakerna i en munsbit. Du kan förbereda allt så att det bara är att hälla på den ihoprörda såsen över de baconlindade ananasbitarna och in i ugnen med allt. Ut kommer en plåt fylld med lätt karamelliserad bacon och ananas som kommer göra succé när som. Lovar.
Det var många som ville ha receptet på dessa. Så, från skidsemestern här i Järvsö kommer här receptet. Hoppas att ni kommer älska det lika mycket som mig. Men det tror jag verkligen. Hör av er om ni testar att göra dessa munsbitar.
Vill du förbereda bitarna så lindar du in ananasbitarna i bacon. Ställ övertäckt med plastfolie i kylen. Rör ihop såsen och förvara i burk med lock. Precis innan servering rör du om såsen och skedar över den över baconlindade ananasbitarna. Detta kan göras kvällen innan. Men det går såklart bra att göra allt direkt också.
Sriracha och honungsglaserade munsbitar av ananas (ca 25 bitar)
- 1 färsk ananas (skuren i bitar)
- 1-2 pkt bacon (beroende på hur många bitar av ananas det blir)
- 1/2 dl farinsocker
- 1/2 dl honung
- 1 lime, saften
- 2-3 tsk srirachasås
- 2 tsk soja (kinesisk)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 C.
- Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Klipp paketet/paketen med bacon på mitten så att de blir hälften så långa.
- Linda en baconskiva runt varje ananasbit och lägg med ’sömmen’ nedåt på bakplåtspapperet.
- Blanda ihop farinsocker, honung, saften från lime, sriracha och soja i en liten skål.
- Skeda såsen över var och en av de baconlindade ananasbitarna.
- Ställ in plåten i ugnen ca 25-30 minuter (beroende på hur stora ananasbitarna är)
- Ta ut plåten och flytta över ananasbitarna till ett serveringsfat. Sätt i tandpetare i bitarna och servera helst medan de fortfarande är varma.