Peanut Butter Bites á la Snickers – Glutenfria

Peanut Butter Bites á la Snickers, glutenfria

Peanut Butter Bites á la Snickers, glutenfria. Lite crunch av quinoapuffar. Det söta kommer från honungen. Byt till agavesirap för veganskt. Jag fick så många frågor om receptet på dessa då jag lade ut dem på Instagram, så här kommer det. Väldigt enkla att göra, och ännu enklare att äta upp.

Peanut Butter Bites á la Snickers, glutenfria

Gillar ni jordnötssmör? Jag älskar jordnötssmör som ingrediens i smoothies, bakverk, till gröt och i mat. Men inte på en smörgås med sylt. Mina barn är också frälsta på jordnötssmör och vi har alltid jordnötssmör hemma. För det mesta den crunchiga sorten. Just nu har jag råkat beställa hem två burkar jordnötssmör som jag trodde var vanlig storlek, men så var det enorma burkar. Det är baksidan av att beställa på nätet. En gång trodde jag att jag beställde 3 liter mjölk, men när det levererades så var det 15 liter mjölk. Det var ett erbjudande så för varje klick så lade man i 5 liter mjölk i varukorgen. Gav bort så mycket mjölk till min granne. Sedan råkade hon beställa 3 backar julmust när hon trodde hon hade beställt 1 back julmust. Då fick jag lagom till jul en hel back julmust av henne.

Peanut Butter Bites á la Snickers, glutenfria

Det sista man gör är att doppa dem i mörk choklad. Det gör verkligen det där lilla extra. Jag använder jordnötssmör med bitar av jordnötter för att jag tycker det är gott med crunchet. Dessutom plussade jag på med quinoapuffar. Du kan hitta dem i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker eller så kan du skicka efter dem på nätet. De ger också jordnötsbitarna lite extra tuggmotstånd. Hittar du inte quinoapuffar så kan jag tänka mig att det skulle fungera med lite cornflakes också. Men jag gjorde en snabbsökning på nätet på quinoapuffar och de finns att beställa på många ställen, och kostar inte så mycket.

Så, slutpratat, eller slutskrivet snarare. Här kommer receptet.

Peanut Butter Bites á la Snickers, glutenfria (Ca 20-30 bitar)

  • 1,25 dl jordnötssmör (gärna ’crunchy’)
  • 0,75 dl honung (eller agavesirap)
  • 1/4 tsk äkta vaniljpulver
  • 2,5 dl mandelmjöl (knappt)
  • 1/4 tsk flingsalt
  • 1,25 dl quinoapuffar
  • Mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda ihop jordnötssmör, honung och vaniljpulvret.
  2. Tillsätt salt och mandelmjöl.
  3. Bland ihop.
  4. Vänd ner quinoapuffarna.
  5. Gör bollar, eller använd ett kuljärn för att göra halvkulor.
  6. Ställ in dem i kylen.
  7. Smält mörk choklad i mikron. 30 sekunder i taget på låg värme tills alla smält.
  8. Doppa bitarna i choklad på undersidan och upp på kanterna. Ringla över lite choklad.
  9. Ställ ut dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna till.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *