Choklad Cobbler – Syndigt god dessert

Choklad Cobbler - Syndigt god dessert

Choklad Cobbler – Syndigt god dessert. Massa smak av choklad och ett mellanting mellan kladdkaka, chokladmousse, paj och chokladsås, ungefär. Alla blir nöjda. Cobbler är översatt skomakare. Det här är en oerhört känd dessert i USA där man oftast gör en Cobbler på frukt och häller över smeten. Men just den här enbart choklad. Den är mäktig och räcker till många då man tar en slev av choklad cobblern och lägger till bär och frukter och gärna glass. Skrev jag att den även har smak av brownies?

Choklad Cobbler - Syndigt god dessert

Så här lägger du till bär eller frukt efter, om du vill. Vaniljglass och hallon blev det den här gången. De skulle lätt kunna vara vilka bär eller vilken frukt som helst. Ta det du gillar och tycker passar till choklad.

Choklad Cobbler - Syndigt god dessert

Tillvägagångssättet är väldigt speciellt, minst sagt. Du rör inte runt utan bara häller över och strör över varje lager i formen. Det sista du gör är att hälla över massa kokhett vatten över allt. Man blir lätt tveksam till om det kommer fungera men det gör det.

Choklad Cobbler - Syndigt god dessert

Då kör vi receptet då. Kom ihåg att inte röra ner det utan precis som det står i receptet strö över eller hälla över varje lager. Desserten kommer se ut som att den inte är klar då du tar ut den, men precis som en kladdkaka så behöver den stå till sig i ca 30 minuter för att den ska sätta sig.

Choklad Cobbler (ca 6 port)

  • 115 g smör
  • 3,5 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 4,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljpulver

Chokladtäcke

  • 4,75 dl socker
  • 1,25 dl kakao
  • 7 dl kokhett vatten

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 C
  2. Lägg ner smöret i en ungsfast form som är cirka 25 x 25 cm. Ställ in formen i ugnen tills smöret smält. Ta ut formen och ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop socker, kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver. Blanda ner mjölken och rör ihop till en smet.
  4. Skeda över smeten över det smälta smöret i formen. Rör inte om!
  5. Blanda socker och kakao i en bunke. Blanda ihop det. Strö ut det över smeten i formen. Rör inte om!
  6. Häll över det kokhetta vattnet över allt i formen. Rör inte om!
  7. Sätt in formen i ugnen i ca 40 minuter.
  8. Ta ut formen och låt svalna av i ca 20-30 min.
  9. Servera med bär, frukt, glass

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.