Smoothie med blåbär, tahini, avokado och choklad – vegansk

Smoothie med blåbär avokado tahini choklad mandelmjölk vegansk vegan mejerifri 

Smoothie med blåbär, tahini, avokado och choklad – vegansk. Passar på att slänga in receptet och sneglar på Mellon samtidigt. Ena barnet har precis somnat i soffan, andra är överengagerad. Ja, den här smoothien gjorde vi i morse, och där smög jag ner en hel avokado minsann när barnen tittade bort, och tahini, och de tyckte den var så god. Friskt vågat, hälften vunnet, eller hur! Eftersom min dotter inte tål mjölk och vi alla får i oss betydligt mindre kalcium än tidigare så försöker jag få i oss kalciumrika livsmedel. Sesamfrön som är huvudingrediensen i tahini är ett sådant kalciumrikt livsmedel till exempel. 

Smoothie med blåbär avokado tahini choklad mandelmjölk vegansk vegan mejerifri

Vilken vinterdag det var idag! Vi var ute och åkte pulka länge. Vi har lagat mat ihop, tomatrisotto. Skrattat och haft det mysigt. Igår kväll bråkade de massor och jag var så trött på dem. Men idag har de skärpt till sig och umgåtts och varit sams. Så skönt. Ja, ja, tillbaka till frukosten. Den var mysig. Enbart smoothien var mättande. Till den hade vi mina hembakta chiafrallor, sylt med jordgubbar och lakrits, jordnötssmör, ost och gurkskivor. Ungefär så. 

Över till smoothien nu. Vi använde chokladmandelmjölk för jag hittade den i butik i fredags och blev så nyfiken på den. Men chokaldsmak finns numera både i havremjölk och kokosmjölk. Ta din favorit. Det blev så gott med chokladmandelmjölk. 

Smoothie med blåbär, tahini, avokado och choklad (2 glas)

5 dl chokladmandelmjölk

1 avokado

1 banan

1 dl frysta blåbär

1 generös msk tahini

10 isbitar

Mixa ihop allt till en len smoothie

Ha Ha, nu läste min äldsta här och upptäckte förskräckt att det var avokado i, det kom som en chock för henne. Det kände de inte på smaken.  

Imorgon tänkte jag ge mina bästa tips inför sportlovet, missa inte

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *