Grön Hummus är ljuvligheten själv – Veganskt

Grön hummus har vi fastnat nu för i vår lilla familj. Det började med att Annie gjorde det på sin matlagningskurs med Småkockarna. Hon ville göra den hemma. Vi har själv testat fram mängder och gjort den så många gånger nu att vi har hittat fram till en perfekt mix. Att blanda ner en avokado i hummusen gör den inte bara ännu godare utan även nyttigare förstås. Fenomenalt. Alltså, jag gnuggar händerna av glädje över att barnen gillar grön hummus. 

Annie hälsar att den äts bäst med tacochips med chilismak. Jag är benägen att hålla med. Eftersom vi inte har någon chili i hummsen så är det väldigt gott med chili på tacochipsen. Det här är en dipp som är fri från gluten, mjölkprotein och ägg. Dessutom innehåller sesamfrön mycket kalcium vilket är viktigt att få i sig om man inte har ett intag av mjölk. 

Grön Hummus

1 burk kikärtor (ca 400g)

1 vitlöksklyfta

1½ msk tahini

3 msk olivolja

1 avokado

1 msk citronjuice

½ tsk paprikapulver

½ tsk spiskummin

½ tsk sesamfrön

salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan fint. Dela avokadon, ta ur kärnan och ta bort skalet. 
  2. Mix ihop alla ingredienser (utom sesamfrön och salt) i en matberedare eller med en mixerstav. Mixa till en jämn och slät röra. 
  3. Smaka av med salt. 
  4. Ställ in i kylen till en stund innan servering. 

Mysmat till uppesittarkvällar, pysselkvällar, mellis eller som förrätt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *