Julen 2016 blev ovanligt lyckad på alla sätt

Julen 2016 blev urmysig. Alla friska, alla glada. Toppentomte, uppskattade julklappar, god mat. Så skönt! Förra julen var också fin på många sätt men Magda var sjuk med feber. Julen innan kaskadkräktes hon.

Årets julbord innehöll mer nyttigheter än vanligt. Istället för vanlig prinskorv hade vi kycklingprinskorv. Stor rödkålssallad med citron och mandel som var kanoners, lax med äpple och granatäpplekärnor, julköttbullar med julmust, rödbetssallad med äpple, hemmarörd senap och mina revbensspjäll med godaste glazen. 

I år firade vi med min systerdotter som spenderade några dagar här med oss. Så mysigt. Alva ville fira med oss och barnen och jag är överförtjusta i henne. Barnen avgudar allt med henne. Hon fick knappt vara själv en sekund. När hon duschade blev jag och Magda osams för hon skulle prompt gå in till henne och duscha med henne. Jag stoppade henne och sa att tonåringar ville duscha själva. 

Årets juldessert blev en polkakladdkaka. Det bestämde Annie att hon ville göra. Så då gjorde hon den. Hon är, ärligt, grym på smakkombinationer. Det var krossad polka i den och på sidan mjukvispad grädde med polkakross. Jag glömde nog säga att den självklart var mjölkfri. Ingen saknar mjölk här inte. Den smakar precis som en vanlig kladdkaka. Recept kommer. Även om det inte är jul kan du göra den och smaksätta precis som du vill. 

På kvällen tog vi en drink, två med lite alkohol och resten utan. De med lite alkohol var till mig och barnens pappa. Så goda vinterdrinkar med Chambord och Bourbon. En drink som passar prefekt till nyår måste jag säga. Jag är inte så mycket för alkohol på jular och med barn. En lätt drink kan jag ta, men aldrig snaps. 

Däremellan vegansk kola med mandel och kokosflagor.

Och mjölkfri fudge med pistachkärnor. Gjorde dem kvällen innan julafton. Så jag antar att jag lägger ut receptet till nästa jul. De blev båda så överraskande smaskiga. 

Vi avslutade denna fenomenala julen med en stor ostbricka, lägga 1 000 bitars-pussel. När barnens pappa gått hem, barnen somnat. Så sträckte jag och Alva ut oss i soffan och såg på Saving Mr Banks. En så underbar film om skaparen av Mary Poppins och hennes relation till Walt Disney. Väldigt fin  och sevärd film. Hur var din jul? 

Hoppas du har fina juldagar

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *