Veganska frasiga våfflor på få ingredienser

Veganska frasiga våfflor på få ingredienser

Veganska frasiga våfflor med svartavinbärssylt. Inte så pjåkigt alls. Tvärtom, fantastiskt gott, som Magda brukar säga. Varje rätt som man har kunnat laga sedan länge är nu en ny utmaning för mig. Hur gör man en mjölkfri korvstroganoff, kladdkaka, potatisgratäng, potatismos, lasagne eller frasvåfflor? Utmaningen är inte enbart att göra rätterna mjölkfria, utan att det ska bli MINST lika gott som vanliga såklart. Dessa frasiga våfflor blev sådär härligt frasiga, lätt sega och vi åt upp varenda en (fast vi gjorde dubbel sats). 

Veganska frasiga våfflor på få ingredienser

Vi förgyllde frasvåfflorna med min mammas hemmagjorda svartavinbärssylt. Utsökt. Det gör mig så obeskrivligt glad att visa Magda att det här med att ta bort mjölkproteinet inte gör att hon behöver avstå från något alls. Hon som älskade choklad, yoghurt, smoothies, smör till brödet, Nutella, pannkakor, ost och att dricka mjölk. Det lustiga är att hon själv är väldigt aktiv i att det ska bli rätt och att inte äta eller dricka något som innehåller mjölkprotein. Hon märker väl att hon mår bättre och hon ser tydligt själv att eksemen har försvunnit.  

Veganska frasiga våfflor på få ingredienser

Frasigheten får du till genom att använda bakpulver och kolsyrat iskallt vatten eller soda. i smeten. Det fixar frasigheten mina vänner. 

Så vassego här är receptet på lite frasiga veganska våfflor:

Veganska frasvåfflor (ca 8 st)

3½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

1 dl havremjölk (kall)

1 dl iMat (som matlagningsgrädde) (kall)

1 dl flytande mjölkfritt margarin

2 dl kolsyrat vatten/soda (iskallt)

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Rör ner havredryck, iMat matlagningsgrädde, margarin och hälften av vattnet. Rör ner lite i taget och rör om så det blir en klumpfri smet. 
  3. Låt stå i ca 10 min så det sväller till sig. 
  4. Precis innan gräddning vispa ner resten av det iskalla vattnet. 
  5. Grädda dem frasiga

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *