Sparris på frasig smördeg och krämig chevre. En appetizer som passar till alla tillställningar, små eller stora. Eller ha den som förrätt med ett glas vitt vin eller bubbel. Så testa sparris på frasig smördeg och chevre, liten touch av dragon. Verkligen! Gillar ni sparris? För mig är sparris så mycket vår på väg till sommar. Just nu vill jag ha sparris mest hela tiden. Så lätt basingrediens. Du kan ha sparris i pasta, eller som förrätt med knaperstekt bacon eller i stort sett vilken ost som helst.
Detta, vänner, är ett lätt sätt att förgylla sparrisen. Skär upp i stora, eller små munsbitar som du tycker blir perfekt. Lagom smarikt och matigt.
Välj en bra smördeg och glöm inte att skåra kanterna en centimeter in så att kanterna puffar upp sig sådär härligt. Är du sugen på lite fler sparrisrecept så rekommenderar jag:
Sparris på frasig smördeg och krämig chevre
- 115 g chevre utan kanter
- 1 stort ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk torkad dragon
- 1/2 citron, finrivet skal
- 1/2 tsk flingsalt
- 2,5 dl creme fraiche
- 1 rektangulär smördeg
- En bunt sparris
- olivolja
- 2 msk fint riven parmesan
- Svartpeppar
- 1 dl hyvlad parmesan
- Flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på på 210 C
- Mosa ihop chevre, ägg, pressad vitlök, dragon, finrivet citronskal och salt, i en skål.
- Tillsätt creme fraiche och vispa ner creme fraiche, till det är en slät kräm.
- Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt
- Använd en vass kniv för att skära en skåra cirka en centimeter in från kanten utmed båda kortsidorna samt långsidorna. Det gör att kanten puffar upp sig.
- Bred ut krämen jämn över smördegen, innanför de skårade linjerna.
- Skär bort den träiga nedre delen på sparrisarna.
- Lägg ut dem över smördegen.
- Pensla sparrisen med olivolja. Strössla över lite salt och parmesan.
- Baka i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 25-30 min.
- Låt svalna ca 10-15 min.
- Strössla över färskmalen svartpeppar och hyvlad parmesan. Droppa över lite olivolja om du vill.
- Skär upp i fyrkanter och servera.
Önskar er en så fin långhelg!