Räkpasta med hummersås och sparris och givetvis parmesan. Dagens storlunch och förra veckas mysmiddag hos vänner. Så, eftersom jag nu ätit den varje vecka under de senaste två veckorna så tänkte jag att ni bara måste få receptet. Inte minst så sa Emilia 8 1/2 år idag till sin mamma att de måste laga denna rätt hemma. Så Emilia, och ni andra, här kommer den.
Har umgåtts hur mycket som helst med nära vänner under den senaste tiden. Så bra. Kan inte förklara ens med tusen ord hur otroligt tacksam jag är över att jag har så underbara vänner. De bästa. Har sovit över hos vänner, de har sovit över hos mig, Vi har pratat in till långt på natten. Gjort upp roliga planer.
Räkpasta i hummersås (4 pers)
- Spaghetti (eller annan pasta) för 4 pers
- 1 kg räkor med skal (eller 500g-750g skalade)
- 300 g sparris
- Smör
- 3 dl parmesan (fint riven)
Hummersås
- 6 dl creme fraiche
- 0,75dl torrt vitt vin
- 6 msk hummerfond
- 3 krm salt
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 tsk rökt paprika
- 1 1/2 msk smör
Gör så här
- Börja med att skala räkorna.
- Gör hummersåsen genom att vispa ihop creme fraiche, hummerfond, vin, sambal oelek, rökt paprika. Koka upp och låt småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Dra åt sidan och lägg ner smöret.
- Koka pastan ’al dente’
- Skär mindre bitar av sparrisen och stek på i smör tills de får färg.
- Vänd ner räkorna i den varma pastan, tillsammans med hummersås, sparris och riven parmesan.
- Har du några färska örter