Löjromspizza med rödlök, dill, gräddfil och västerbottenost. Vill du kanske veta hur du svänger ihop en sådan på nolltid? Svårt är det sista det är. Smakerna sitter som ett smäck på en löjromspizza. Jag har hittat en smakkombination som bara är helt magisk. Du kommer älska den. Gör den som appetizer till många, som helgmys eller varför inte till kräftskivan istället för västerbottenpajen.
Jag använde till denna en färdigköpt deg på min vanliga matbutik. Den är från Pop! Bakery och är vegansk och glutenfri. Gillar den skarpt. Självklart kan du göra din egna pizzabotten feel free. Jag har flera recept på pizzabotten på bloggen, t ex kalljäst pizzadeg eller vanlig pizzadeg och pizzadeg special . Rödlök och dill tar du så mycket du själv gillar och löjrom också såklart.
Löjromspizza (1 st)
1 färdig pizzadeg (eller gör din egna)
1,5 dl Creme fraiche
1,5 dl Västerbottenost, riven
1 dl gräddfil
80-100 g Kalix löjrom
Dill, grovt hackad
Rödlök, fint hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 225°
- Lägg ut pizzadegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Bred över creme fraiche
- Strössla över västerbottenost
- Grädda i ugnen tills osten smält och pizzan fått fin färg.
- Ta ut och låt svalna av lite (annars rinner gräddfilen ut och pizzan är varm)
- Skär i lagom bitar. Lägg på en klick gräddfil. Klicka över löjrom. Strö på rödlök och dill.