Overnight oats med hallon och granatäpple är precis som gott som det låter. Nä, godare. Overnight oats är verkligen den ultimata frukosten. Du rör ihop allt på några få minuter på kvällen. På morgonen har du nyttigaste gröten som smakar som en dessert. Perfekt till brunch också. Man gör flera portioner i mindre glas (Overnight oats är väldigt mättande) och ställer fram tillsammans med allt annat. Jag brukar också göra flera portioner som jag ställer i kylen och bara tar ut på vardagsmorgnar till frukost. Inget fix och trix utan allt klart.
Det här är lite bilder från helgens brunch med vänner. Ingen behövde gå mätt ifrån den inte. Mina barn är väldigt förtjusta i overnights oats och har testat alla varianter. Det som är toppen är att de är glutenfria, mejerifria, veganska och kanongoda. Alla kan äta dem. Jag gillar ju att ha i lite nötsmör för det gör dem lite extra fylliga och lena i smaken, men är man nötallergiker så tar man helt enkelt bort det och det blir hur bra som helst utan.
Overnight oats – Hallon och granatäpple (4 port)
3 dl havregryn
4 dl (knappt) mandelmjölk (eller havremjölk)
2 msk chiafrön
4 msk frysta hallon
2 msk lönnsirap
1 (generös) msk mandelsmör
1 krm kardemumma
½ krm äkta vaniljpulver
nypa salt
Färska hallon
Granatäpplekärnor
Blanda ihop allt, rör om lite, häll upp på portionsburkar, sätt över plastfolie och ställ in i kylen över natten. Vid serveringen öser du på med färska hallon och granatäpplekärnor.
Så gott och mättande! Kram.