Mjölkfri glasstårta med maräng och nutella

Glasstårta med maräng och Nutella mjölkfri barn

Mjölkfri glasstårta med maräng och nutella. Det låter osannolikt, men är faktiskt sant. Den här marängglasstårtan är gjord på mjölkfri glass och vegansk variant på Nutella.  Jag hittade en vegansk variant som smakar helt galet gott. Barnen tyckte att den till och med var godare än Nutella (som de älskar).  Den här glasstårtan med maräng och nutella är verkligen perfekt att förbereda till kalas eller då man har gäster. Bara att ta ut ur frysen och vips så har du desserten. Lite frukt och är till är såklart hur gott som helst. 

Så lycklig över att hitta denna lilla smaragd. Köpte den i julas på Good Store. Jag hade först tagit ett annat märke, men frågade hon som jobbade i butiken om det var den som var mest lik Nutella. Då tog hon ut den här till mig istället. Kunde inte bli nöjdare. Den stelnade också till ovanpå glasstårtan, precis som vanlig Nutella. Var inte säker på att den skulle fungera som vanlig Nutella. 

Glasstårta med maräng och Nutella mjölkfri barn

När det gäller mjölkfri glass så finns det numera många goda sorter. Till den här använde jag Tofulines smooth Vanilla som är sojaglass. R-Ice från GB Glace hade jag också kunnat tänka mig att använda. Det för att dessa två är vita så blir fint till tårtan. Annars är Oatlys havreglass också så god, men den är lite gulare än de andra. 

Mjölkfri glasstårta med maräng och nutella (ca 6-8 port)

ca 750 ml (mjölkfri) glass

2 marängbottnar

ca 150 g Nutella (eller variant)

Frukt och bär

Gör så här

  1. Låt glassen stå i rumstemperatur så att den mjuknar till. 
  2. Ta fram en bakform där marängbotten får plats. Lägg ner marängbotten. 
  3. Krossa den andra botten och blanda varsamt med den mjuknade glassen.
  4. Värm försiktigt upp 100 g Nutella (eller varianten) i en liten kastrull på låg värme.  
  5. Rör ner Nutella lite ojämnt i glassmeten. Häll allt över marängbotten och bred ut den jämnt. 
  6. Ställ in i frysen. Efter 1½ timma värmer du resten av Nutella, d v s ca 50 g. Ta ut tårtan ur frysen ringla över Nutellan i något snyggt mönster. Ställ tillbaka in i frysen. 
  7. Frys gärna över natten, eller åtminstone 3  timmar efter att du ringlat över Nutella. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *