Chili- och fänkålslax med varm yuzudressing

Lax med quinoa tricolore yuzudressing

Lax vänd i chili flingor, sesamfrön och fänkålsfrön och lätt stekt. Till det en yuzu dressing, quinoa tricolore, mango och avokado. Bland det godaste någonsin. Den syrliga yuzun tillsammans med smak av fänkål, mjuk avokado, söt mango och krispig quinoa blir verkligen magi. Quinoa tricolore har jag verkligen fastnat för. Det är glutenfritt och väldigt närings- och proteinrikt. Den här quinoa tricolore kommer från NU3 och var kanon. Ni som följer mig här vet ju nu att jag är yuzu-frälst för tillfället. Kan inte sluta använda yuzu till allt. Är ni nyfikna på vad yuzu är så lär HÄR. Vill ni testa yuzu så rekommenderar jag förutom den här dressingen till lax, Strawberry yuzu sour , vit chokladmousse med jordgubbar och yuzu curd och yuzu curd som är helt gudomlig till scones. 

Lax med quinoa tricolore yuzudressing

Kokosblomsocker är lite mindre söt än socker, lite karamellig i tonen. Att ha lite kokosblomsocker då du steker laxen gör att det blir lätt sött bara, och så gott tillsammans med det andra. Mitt kokosblomsocker kommer också från NU3.  Hur länge du steker den beror på hur genomstekt du vill ha den. Har du Salma lax så räcker det med ca 48 C  (eller 36 C om du vill ha den rosa-röd inuti) annars 56 C för helt genomstekt lax.

Chili och fänkålslax (2 pers)

Laxbit för två personer

1½ tsk sesamfrön

1½ tsk fänkålsfrön

1/3 tsk chiliflingor

1/3 tsk kokosblomsocker

Blanda sesamfrön, fänkålsfrön, kokosblomsocker och chiliflingor och häll ut på ett fat. Vänd runt laxen så den får lite av blandningen på varje sida. Stek på varje sida.  

 

Yuzu Dressing

4 msk japansk soja

1 msk sesamolja

1 msk yuzujuice

Blanda allt i en kastrull. Värm lätt och servera till laxen

Koka tricolore quinoa, skär upp en avokado och mango i kuber. Lägg upp laxen och ös över dressingen. N J U T!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *