Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. I botten en liten hemlighet i form av smulade digestivekex. Kombinationen mellan syrligt och sött och det mjukt fluffiga är himmelskt. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt. Om du inte känner för att göra din egna curd och inte vill ha yuzu curd, trots att den är helt otrolig, så kan du i vilken butik som helst köpa lemon curd och ta en klick lemon curd.
En dessert som är perfekt året om och till alla tillfällen. Den här gjorde jag till midsommar men har bara inte hunnit lägga in den förrän nu. Men här kommer den då! En dessert som gör sig vid varje tillfälle, efter grillningen, sommarsalladen, till kalaset osv.
Vit Chokladmousse med jordgubbar och yuzu curd (4 port)
200 g vit choklad
2 dl kesella
2 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
4 digestivekex (eller andra kex)
Jordgubbar
Yuzu Curd (eller annan curd)
Gör så här
1. Bryt vita chokladen i bitar och smält i vattenbad. Ta från värmen och rör runt lite så att det svalnar något. Rör ner kesella, lite i taget.
2. Vispa grädden fluffig och vänd ner.
3. Smula ner ett kex i botten på varje serveringsskål.
4. Skeda över vit chokladmousse i varje skål. Hit kan den förberedas och ställas i kylen över natten med plastfolie över. Kom ihåg att ta ut sådär en halvtimme innan servering så moussen är mjuk och lätt i konsistensen.
Vid serveringen
Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg på moussen. Lägg på en stor klick yuzu curd.
En kommentar