Häringe slott med barn

Häringe slott med barn

Ett dygn på Häringe slott med barn. Jag trodde att Häringe slott var för romantiska par, vänner som vill fira något eller ta det lugnt med lite SPA upplevelser. Men då min väninna föreslog att vi skulle nappa på deras erbjudande att åka med barnen till Häringe slott på deras ’Sommarlov på Slottet’ erbjudande 1900 kr för ett dygn med övernattning, aktiviteter, familjemiddag och frukost, så sa jag JA direkt. 

DSC_0949

Helhetsupplevelsen var ett roligt dygn med oräkneliga bad i poolen, spökvandring, ljuvlig miljö, spring och skratt. Det var alldeles lagom med folk. Rätt mycket barn. Jag fotade på morgonen och kvällen och då var vi nästan ensamma, i övrigt var det betydligt fler här. Men det kändes inte som det var för många. Det finns många solstolar och yta att lägga ut en medhavd picknickfilt på. 

Häringe slott

Jag och Erika åt räksmörgås på levainbröd med handskalade räkor och fänkålsmajonnäs. Otroligt gott! Maten från á la carte menyn var fantastiskt god. Barnen åt köttbullar och pannkakor och tyckte det var det godaste de hade ätit. Iskallt vatten finns utställt så att du kan ta när som, om du är där för att bara bada, äta, eller enbart se slottet. 

Häringe slott

Häringe slott

En ’missa-inte-aktivitet’ är Familjeteater: Bröderna Grimm . Varje dag (utom lördagar) spelas 1 timmes modern sagoteater utomhus vid fint väder och inomhus vid regn. Både vi vuxna och barnen skrattade högt. Riktigt bra! 

På dag nummer två var det barnen som såg att träden är klippta i hjärtform. Man förstår att det är många bröllop här på Häringe slott. 

Häringe slott

Jag hade gärna gått en promenad eller tagit ett löppass (de ska ha bra löprundor), men det får bli vid ett annat tillfälle om man åker hit utan barn, eller då de är större. Det är så vackert överallt här. 

Häringe slott med barn 1

Barnen lekte sig igenom dagarna och hade så roligt med varandra. Underbart att kunna ge dem den här upplevelsen och sommarminnena. 

Häringe slott

Den s k familjemiddagen på kvällen bestod av en skål med pastaskruvar och en vattning champinjonsås.  Kanske inte den ultimata middagen för mindre barn. Men mysigt ändå 

Häringe slott

Sedan gick vi ut i slottsparken och lekte. De har en sådan där romantisk gunga med evighetslånga rep som hänger från ett träd. Där ville Molly och Magda hänga mest hela tiden. 

Häringe slott

Häringe slott sägs vara ett mycket hemsökt slott. Rapporter om spöken, märkliga och oförklarliga händelser är många bland personal och gäster. Vi gick på spökvandring med Lovisa som berättade om ljus som plötsligt släcks under middagar, stolar där ingen vill sitta. Vi gick igenom underjordiska gångar, kikade in i fängelsehålan och det var lite otäckt. 

Häringe slott

Erika och jag tog ett glas rosé och knaprade lite nötter vid poolkanten på kvällen. Hade tänkt att vi skulle ta det på kvällen då barnen lagt sig, men barnen vägrade att bli trötta och det var en så fin, varm sommarkväll att vi inte kunde tänka oss att gå in utan ville njuta av varenda liten sekund av sommarkvällen

DSC_0064

Barnen hängde en liten sväng innan de somnade på vårt rum och fnittrade lite. De är alla superbra vänner, men speciellt Annie och Amanda har känt varandra sedan de låg i magen. Det är exakt en vecka mellan dem. Så fort de ses så är de som ler och långhalm, oskiljaktiga. En njutning att få vara med dessa fyra bustroll. 

Häringe slott

Missa inte att upptäcka slottet. Vi hade sådan tur med vädret att vi ville vara ute mest hela tiden, men i samband med spökvandringen var vi inne och tänk att hänga här en helg på hösten eller vinter. Varje kväll är det filmvisning för barn vid 18.30 i en av de vackra salarna. 

Häringe slott

Dock kan jag inte undgå att nämna att det även fanns en del seriösa brister i det som hade utlovats, i servicen, underhållet av slottet osv. De aktiviteter som skulle ske 10 och 14 varje dag var det mycket tjafs om innan de blev av. Lekledaren var sjuk, andra sa att han sagt upp sig, andra sa att han blivit uppsagd. Till slut fixade de så att Lovisa, som i vanliga fall serverar på slottet tog över aktiviteterna. Det gjorde hon helt fantastiskt, 15 år gammal. Naturtalang på bemötande och berättande. Hoppas att de vet vilket guldägg de har i henne.  Incheckning skedde 15, men vid 15 var ett av våra rum fortfarande helt ostädat. Det stod att poolen fylls med simringar till barnen. Det skedde inte. Det fanns uppblåsbara bassängdjur, men pumpen var sönder och ingen i personalen blåste upp dem. Det var smutsigt i poolen och insekter som trillat i utan att någon städade upp. Bättre dag nummer två. De har Hansens glass där, men för det första hade de bara några få sorter, sedan kostade en pinnglass 39 kr. Väl dyrt för barnfamiljer! Servisen både i baren och i restaurangen tar väldigt lång tid och många av gästerna skämtade om den och var irriterade.  Gräsmattan var sönderbränd runt poolen. Lite synd för det är så ofantligt vackert och ett härligt och roligt ställe att vara på. Känns eftersatt. Å andra sidan lyssnade de på våra synpunkter och reducerade priset för oss. 

DSC_0038

Men på det hela var vi nöjda och åkte med en varm känsla i hjärtat och lyckliga barn därifrån. Vi kan verkligen tänka oss att komma tillbaka, men kanske då åka över dagen. Man kan åka hit och betala för pooltillgången. Det är verkligen ett tips till precis alla, med barn eller utan barn. Att hänga här en dag är magiskt. Ta med picknickkorg eller köp en picknickkorg på slottet och vandra ut på en äng eller till äppellunden intill och lägg ut filten och njut. Ett annat alternativ är att ta en afternoon tea inne på slottet, kanske blandat med härligt bad. 

DSC_0015

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.