Rör ihop overnight oats med bär på några få minuter ikväll och ställ in i kylen över natten, så har du en frukost i särklass till imorgon bitti. Overnight oats är just nu både mina barns och min favoritfrukost. Jag testade att göra den med bär den här gången, annars har gjort Äppelpaj Overnight Oats nu så många frukostar, och ännu inte tröttnat. Tänkte dock att vi skulle testa med bär som omväxling, och det blev även det underbart.
Lite chiafrön, har jag alltid i overnight oats, som jag stöter i mortel innan jag blandar ner dem, bara för att kroppen lättare ska kunna ta upp fibrerna, Omega 3 och andra näringsämnen. Du kan torrkrossa dem med mixer, köra dem kort med mjölken i en mixer eller med stavmixer innan du blandar i resten. Om du väljer att krossa dem så gör det precis då du ska blanda ner dem så att fetterna inte hinner härskna.
Använd fantasin och blanda i det du tycker om i din overnight oats. Jag är sugen på att testa någon variant med jordnötssmör också. Ska fnurla lite på det. Det ser ut som en rätt liten portion, men faktum är att en portion overnight oats är rätt mättande.
Overnight oats – Bär (4 port)
3 dl havregryn
4 dl (knappt) havremjölk (eller mandelmjölk)
2 msk chiafrön
4 – 5 msk frysta bär
2 krm kanel
½ krm äkta vaniljpulver
nypa salt
Blanda ihop allt, rör om lite, häll upp på portionsburkar och ställ in i kylen över natten.
Dekoration
Färska eller fryst bär
hasselnötter
kanel
honung (om du är vegan så tar du lönnsirap eller agavesirap)
Strö över bär, pudra över kanel, strössla över hackade hasselnötter och ringla honung över hela härligheten
2 kommentarer