Charkuterier, Aperol spritz och Lillördag

charkuterier aperol spritz

Quick fix en lillördag, fredagskväll, helg eller mingelkväll är en charkbricka och lite tapas på burk som kronärtskocksröran från Zeta (den är allas favorit), soltorkade tomater i olja i strimlor, oliver och chark av olika slag. Lite kex till. Hinner du inte stå och fixa en förrätt eller vill du satsa på huvudrätten, eller faktiskt bara småäta en kväll, så är en charkbricka mitt hetaste tips. En Aperol Spritz till också.  

Chark

Här tryffelsalami, vitlökssalami, parmesanrullad variant och den sista kommer jag bara inte ihåg. Det här blir matigare än vad man tror först. Men plussar du på med lite bröd eller kanske lite ostar så är det en komplett middag. Just dessa charkuterier kommer från Urban Deli som alltid levererar. Tillbehör från Zeta som har massa tapasvarianter på lagom små burkar. 

Lillördag

Gillar att duka lite sådär soft och förhoppningsvis inbjudande. Har helt fastnat för svarta bestick, och guldfärgade bestick. Piffar till allt lite extra. Aperol Spritz är en helt perfekt drink till mingelmat och småplock av alla slag. Jag blandar den alltid med Prosecco vilket jag tycker ger bästa smaken. 

Aperol spritz

Tjohoo, imorgon åker jag till Bratislava för en helg med en av mina allra närmsta vänner som bor i Schweiz. Har längtat efter att se henne så länge nu. Vi har inte setts på över ett år nu. Även om det inte känns som så länge sedan. Vi pratar på FaceTime nästan varje vecka faktiskt. Eftersom vi inte kan gå ut och ta en drink ihop så bestämmer vi oss ibland för att ringa på FaceTime och ta en drink tillsammans och chitchatta om allt mellan himmel och jord. Nu ska vi chitchatta och umgås en hel helg, live.  

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *