Premiumpizza med Grönkål & Salsiccia

Premium pizza grönkål salsicca Allegrini Valpolicella Superiore

Premiumpizza som använder sig att de bästa råvarorna är verkligen min grej nu. Jag gjorde för någon vecka sedan Premiumpizza med portabello och färska fikon och den pizzan fick verkligen in mig på nytt spår vad gäller pizza.

Premium pizza grönkål salsicca Allegrini Valpolicella Superiore

Jag är såld på hur genomgott varje tugga smakar då man använder sig av säsongens råvaror som här t ex grönkål. Att öppna upp korv och använda sig enbart av köttet är också rätt nytt för mig och öppnar många möjligheter för roliga rätter. Har en såpass bra pizza så ska verkligen kosta på sig ett gott vin till.

Till en premiumpizza med grönkål, purjo, salsiccia passar t ex det prisade Allegrini Valpolicella Superiore (Art.nr: 6010) ypperligt. Det vinet passar även underbart till en matigare pasta som pasta Norma som jag åt hos Jessica här i veckan.  Använda gärna en riktigt bra olivolja, mozzarella osv. Då får du verkligen fram den bästa smaken. 

Premiumpizza Grönkål & Salsiccia

1 pizzadeg
2 dl Pizzasås
2 Mozarellabollar
50 g purjolök
100 g grönkål
100 g färsk Salsiccia
Basilika
Chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C.
  2. Baka ut degen och bred på tomatsåsen. Dra isär mozarellan och fördela den jämnt över pizzan. Skär bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Lägg ovanpå osten. Skär purjolöken i sneda ringar, snitta salsiccian längs med långsidan och ta ut färsen. Fördela färsen och löken över grönkålen
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Toppa med färsk basilika och lite chiliflakes. Avsluta gärna med att ringla över olivolja.

Premium pizza grönkål salsicca Allegrini Valpolicella Superiore

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *