Mini Clubsandwich – Krispiga Parmesannuggets – Mellomys

Mini clubsandwich tomater majo

Så 90- tal med Clubsandwich, så gott med Clubsandwich, så perfekt mys med Clubsandwich, speciellt mini Clubsandwich. Så bara kör, vuxen eller liten, man bara älskar dessa mini Clubsandwich med sallad, majo, tomater, skinka, ost och glöm för allt i världen inte BACON.

Mini clubsandwich tomater majo barn skinka mellomys

Dessa görs till mys mest hela tiden här. När de är små så är det väldigt lätt för barnen att äta dem också. Lagom också med några stycken. Vi brukar ha krispiga kycklingnuggets på sidan med lime/dijon/majo dipp och ketchup- och limesås till. Kycklingen är panerad med chips och parmesan och blir farligt goda. Ibland tar jag lite mer parmesan och panko istället för chips och parmesan. Lite vad man känner för. Plockmat är verkligen det bästa på helgen och att inte behöva vara så noga med bestick utan att man kan äta med händerna. 

Mini clubsandwich tomater majo barn skinka kyckling nuggets

Barnen brukar få hjälpa till med dessa, att lägga ihop dem och sätta i flaggor. Vad ska ni förresten göra i helgen? Vår helg är späckad med dans för båda, innebandy för min äldsta och däremellan väldigt mycket kalasande. Annie ’måste’ nu också för första gången titta på varje Mellodeltävling och röstar som en galning. Förre helgen så röstade hon även för mig sa hon, vem hon röstade på från mig vet jag fortfarande inte, men någon fick fyra röster av mig tydligen. Jag ska även börja förbereda lite mat tills dess att vi åker på skidsemester under sportlovsveckan. 

Chicken nuggets

Nu över till recept för kycklingnuggets och mini clubsandwich. 

 

Du Behöver

6 st formbröd

4 msk majonäs

1 msk färskpressad citron

50 g isbergssallad

2 skivor kalkon/skinka

2 skivor ost

2 skivor bacon

1 tomat

salt, peppar

8 flaggor/pinnar

Gör så här

  1. Rosta brödet lätt. Om du vill skär du sedan bort kanterna.
  2. Stek baconskivorna krispiga i en stekpanna. Låt baconskivorna rinna av på ett hushållspapper.
  3. Blanda majonnäs med citronsaft. Strimla salladen fint och blanda ner i majonäsen. Rör om.
  4. Bred ut hälften av salladsblandningen på två av bröden. Lägg på en kalkonskiva och en ostskiva.
  5. Lägg på ett bröd till ovanpå osten. Bred på resterande salladsblandning. Lägg på en baconskiva på varje bröd. skiva tomat tunt och lägg ovanpå. Lägg på den sista brödskivan, tryck till och ihop.

Skär varje smörgås i fyra trekanter, så att det sammanlagt blir åtta mini club sandwich. Stick ner en flagga genom varje trekant.

Mini clubsandwich tomater majo barn  

Ha en härlig helg med massa god mat, mys och lite vila däremellan. 

Mini clubsandwich tomater majo barn skinka

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *