Fiffiga rätter av resterna på julmaten

Tänk inte ens tanken på att gå och handla innan du tagit hand om berget av resterna från julen! Det finns så mycket gott man kan göra av alla rester.  Här kommer några förslag på fiffiga rätter av resterna på julmaten. Har du något annat tips som jag har missat? Vad gör man t ex med överbliven rödbetssallad, sill? 

gor-skinkpiccata-av-overbliven-skinka1

Eller vad sägs om en härlig skinkpiccata av skinkan från julbordet. Supergott insvept i riven julost och frasigt stekt.

pyttipanna-och-trevligt-hang0

Pyttipanna där du använder resterna från revbensspjäll, skinka, prinskorv och annat kött.

mozzarellafylld-kyckling-i-riklig-gloggsas2

Mozzarellafylld kyckling i krämig glöggsås, så god rätt där du använder dig av överbliven glögg i såsen. 

Bästa godaste fiskpuddingen

Fiskpudding på överbliven risgrynsgröt eller grötris. Till den har du lingonsylt. Gudagott!

quiche-lorraine-pa-skinkaresterna1

En Quiche Lorraine på skinka och ost mm i en pajform

chokladig-gloggkaka11

En kladdkaka som blir ljuvligt god med en skvätt glögg i , så skvätt i den glögg som blev över helt enkelt, med eller utan alkohol. 

 

Eller kanske…

Skallös paj med skinka, chevre och broccoli

Skinka med currysås, äpplen, plommon (kasslern byts ut)

Ketchupgriljerad skinka med pastagratäng (kasslern byts ut och griljeringen kan göras på skivan istället för ovanpå)

Varm pastasallad med avokado, spenat, skinka. Till det en apelsin och hasselnötsdressing

Ugnspannkaka på dinkel med spenat och skinka

Glögggryta med kraschad potatis

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *