Pyttipanna och trevligt häng

Igår var Moa, Dennis och lilla Ebbe här. De var så gulliga och köpte med sig massa potatis (och genom misstag även en massa massa lök, kanske blir en löksoppa toppad med bröd och ost på de lökarna). Potatisen och löken tillsammans med rester från julen i form av skinka och korv blev såklart en stor pyttipanna.
Du behöver
Rester från julbordet, t ex skinka, korv, revbensspjäll (du kan även använda falukorv)
Rå potatis
lök (går bra med både röd och vanlig gul lök)
smör, salt, peppar, ägg, rödbetor, HP sauce och gärna färska örter t ex gräslök
Gör så här
Skala potatisarna och skär i små kuber. Stek i rikligt med smör i sådär 10 minuter tills de är mjuka och lite brynta. Ta ur dem ur pannan och lägg i löken med en klick smör. Stek löken mjuk. Skär allt kött i småkuber och lägg i med löken och stek på. Tillsätt potatisen och låt allt bli varmt. Salta och peppra.
Stek antal ägg så alla får varsitt. Servera med rödbetor, ägg, HP sauce.
Efter pytten blev det en väldigt chokladig kladdkaka, megaröj, Madickenfilm och soffhäng. Mysig dag!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *