Tänk inte ens tanken på att gå och handla innan du tagit hand om berget av resterna från julen! Det finns så mycket gott man kan göra av alla rester. Här kommer några förslag på fiffiga rätter av resterna på julmaten. Har du något annat tips som jag har missat? Vad gör man t ex med överbliven rödbetssallad, sill?
Eller vad sägs om en härlig skinkpiccata av skinkan från julbordet. Supergott insvept i riven julost och frasigt stekt.
Pyttipanna där du använder resterna från revbensspjäll, skinka, prinskorv och annat kött.
Mozzarellafylld kyckling i krämig glöggsås, så god rätt där du använder dig av överbliven glögg i såsen.
Fiskpudding på överbliven risgrynsgröt eller grötris. Till den har du lingonsylt. Gudagott!
En Quiche Lorraine på skinka och ost mm i en pajform
En kladdkaka som blir ljuvligt god med en skvätt glögg i , så skvätt i den glögg som blev över helt enkelt, med eller utan alkohol.
Eller kanske…
Skallös paj med skinka, chevre och broccoli
Skinka med currysås, äpplen, plommon (kasslern byts ut)
Ketchupgriljerad skinka med pastagratäng (kasslern byts ut och griljeringen kan göras på skivan istället för ovanpå)
Varm pastasallad med avokado, spenat, skinka. Till det en apelsin och hasselnötsdressing