French toast roll ups – pepparkakskryddade

French roll ups nutella gingerbread spice

French toast roll ups med pepparkakskrydda och fyllda med nutella, färska hallon och blåbär. Fattiga riddare men rullade alltså. För gott för att vara ärlig, riktig mysfrukost, unna-sig-frukost. Ni kan ju kanske gissa vad barnen tyckte om dessa? De kunde inte sluta prata om hur gott det var. En alldeles perfekt frukost för långa lediga dagar med mycket mys. Jag tror mitt favoritord här i livet är ’mys’, bästa som finns. 

DSC_0206

Eftersom vi har överslag av julfeeling här så givetvis doppade vi rullarna i pepparkakskryddor. Man kan använda vilka kryddor som helst som man tycker om, eller bara doppa i äggblandning. 

French toast roll up sugar

Pudra över lite florsocker som en sista touch. Hugg in!

DSC_0169

Magdis hjälpte till att lägga på bären. 

DSC_0166

Du brer alltså på Nutella (eller något annat smarrig, t ex färskost) på halva och lägger på bär och frukt av valfritt slag. Rulla ihop och doppa i äggblandningen och stek i smör. 

French Toast roll ups – Pepparkakskryddade (3 port)

6 st formbröd av valfritt slag (kanten bortskuren)

2 ägg

1 tsk pepparkakskrydda

4 msk mjölk

2 tsk farinsocker 

Nutella

Bär/frukt

florsocker

smör

Gör så här

  1. Vispa lite lätt ihop ägg, mjölk, socker, pepparkakskrydda
  2. Lägg ut kantskurna bröden och använd en kavel för att kavla ut dem lite lätt (det momentet glömde jag, men lättare att rulla och doppa dem om du plattar till dem lite). Bred på Nutella, lägg på bär/frukt. Rulla ihop så tätt du kan. 
  3. Vänd runt rullarna i äggblandningen och stek i rikligt med smör med skarven nedåt till att börja med. Vänd runt så de blir stekta på alla sidor. 
  4. Pudra över florsocker
  5. Servera gärna med mer frukt/bär på sidan

French toast roll up gingerbread   

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *