Julbord och Julhäng – God Jul – Bildbomb

DSC_0321

Vi har haft en makalöst fin jul på alla sätt. Hur har er jul varit? Vi var sju stycken: Barnens pappa, en av mina bästa vänner Angelica med son och mamma. Att Angelica skulle fira med oss var lite av en spontangrej. Sådana saker kan ju gå lite hur som. Men det blev så så bra. Jag fick precis ett mess av henne där hon skrev att hennes mamma varit helt lyrisk över julen och hennes son tyckte det hade varit bästa julen någonsin. Så, som ni förstår, det var en sagolikt bra jul för oss alla. 

Vi åt ett av de bästa julborden. Det här året hade fler inslag av rätter åt det mer hälsosamma slaget. Vi hade en skinka griljerad med apelsin och rosmarin, en sallad med hasselnötter, päron, cheddar, granatäpple, en kalkonskinka griljerad med aprikoser, senap och ingefära, hemgjorda köttbullar och ekologiska prinskorvar, rostad brysselkål med gruyere, apelsin och flagad mandel. Vi till och med glömde potatisen, och ingen saknade den, bara en sådan grej!

DSC_0292

Inte så konstigt ändå kanske att ingen saknade potatisen, för förutom all julmat som ni såg så hade vi en makalöst god, krispig glutenfri Västerbottenpaj med crem fraiche och rom. Jo, och hembakat knäcke och julvört tillsammans med läckra ostar. 

DSC_0309

Smart drag dessutom att ha papperstallrikar vid just ett sådant här tillfälle. Åh, vi hade så mycket god mat. Angelica hade även gjort juligt iste. Måste göra hennes iste på Malvate, kanel och andra kryddor. 

Jul 2015

Julen med barn är per definition alltid magisk. Att få umgås med en av mina bästa vänner och hennes familj var en riktig ära. 

Magda

Det enda smolket i glädjebägaren var att Magda var, är, sjuk. Lilla skruttan fick feber igår kväll. Hon somnade på soffan en stund, varm, hängig, dämpad. Sedan fick hon nytt liv och körde på ett tag till. 

 Jultårta

Dessert blev Midvintertårtan med ett litet pepparkakshus ovanpå. 

DSC_0390

Och så kom även tomten, såklart! Och nu är det en mamma som är väldigt trött, så gonatt, sov gott, hoppas er jul varit precis lika bra som vår. 

DSC_0405

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *