Krispiga parmesanchips med löjrom, smetana och rödlök

Krispiga parmesanchips med löjrom, smetana och rödlök

Krispiga parmesanchips med löjrom, smetana och rödlök. Smakrikt, snyggt och supermysigt. Det här är så gott att ni verkligen måste göra dem bums! De kan göras i förväg, även om det blir absolut godast om du gör dem precis i anslutning till då de ska serveras. Massa umamismak i varje parmesanchips. Mums så goda!

Krispiga parmesanchips med löjrom, smetana och rödlök

Man kan såklart även se till att riva parmesan innan, då är det bara att lägga ut små högar och ställa in i ugnen. Vill man göra dem i förväg så se till att förvara dem i en burk med bakplåtspapper emellan. Perfekt snacks till ett glas bubbel och lite småprat om hur veckan har sett ut och vad man ska hitta på under helgen.

Krispiga parmesanchips med löjrom, smetana och rödlök

Gör dem till minglet med gäster, eller bara med din partner som en bar start på helgen. Det är en toppenförrätt såväl som bara lite försnacks innan maten. Kanske jag skulle ha en liten dillkvist på varje parmesanchips också.

Krispiga parmesanchips med löjrom, smetana och rödlök (ca 20 st)

  • 100 g parmesan
  • Löjrom
  • Smetana
  • Rödlök, finhackad.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. Riv parmesan
  3. Lägg små högar av parmesan på plåt med bakplåtspapper. Fördela ut lite så de får en jämn yta. De ska vara ca 4 cm.
  4. Sätt in plåten i ugnen ca 6 minuter, tills de börjar få färg.
  5. Ta ut plåten. Låt svalna. Vänd på dem. Lägg över på galler.
  6. Precis innan servering klickar du på smetana, löjrom, rödlök.

TREVLIG HELG!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *