Krämig pasta med kyckling och soltorkade tomater och dessutom mozzarella. Svängde ihop på en måndag till barnen och tänkte inte ens lägga upp här på bloggen. Men så tyckte min dotters kompis Linnea att den var så god och ville ha receptet så då lägger vi upp det.
Så det är bara att testa, tror inte ni kommer bli besvikna. Vad gäller mozzarella så tycker jag det är bäst i det här receptet att använda färdigriven mozzarella på påse, eller snarare var det det enda jag hade hemma då jag skulle göra den här pastan. Jag kan därför inte säga hur det skulle bli med den vanliga mozzarellabollen som ligger i saltvatten i påse. Hör gärna av er om ni testar den varianten.
Krämig Pasta med kyckling och soltorkade tomater (4 port)
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 burk soltorkade tomater i olja
- ca 500 g kyckling i tjockare strimlor
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk paprika
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl riven mozzarella (använd helst färdigriven på påse)
- pasta
- 1 msk torkad basilika
- 1/4 tsk chili flakes
- 1,5 dl pastavatten att ha på sidan och späda ut med
- salt
Gör så här
- Fräs på vitlök och soltorkade tomater i 2 msk olja (oljan från burken med soltorkade tomaterna) i en gryta.
- Ta ur soltorkade tomaterna, men lämna oljan i grytan.
- Pudra över paprikan på kycklingen, salta lätt, och stek på hög värme någon minut. Dra grytan från värmen.
- Koka pastan. Spara pastavattnet på sidan av.
- Skär soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg tillbaka dem i grytan med kycklingen.
- Tillsätt grädden och mozzarella. Låt koka upp försiktigt tills all ost har smält.
- Häll i pastan och rör om.
- Tillsätt basilika och chili flakes. Rör om.
- Om såsen är för tjock så spär du ut med lite pastavatten i taget.
- Smaka av med salt