Rostade mandlar med en nypa flingsalt är ett riktigt gott snack till drinks, vin eller för all del alkoholfria drinks som nedan. Jag och barnen bjöd in två av mina kollegor som båda är gravida. Ville göra massa gott till dem med en nyttig twist. Dessa mandlar är mina favoriter. Gör dem om och om igen, och tröttnar verkligen aldrig. Så det här är ett av mina heta tips inför starten på Melodifestivalen imorgon kväll.
Tricket för att få dem sådär extra krispiga är att hälla upp mandlarna direkt på bakplåtspapper och låta dem ligga där tills de helt har svalnat av. Då blir de så krispiga. Du rostar dem även med skalet. Ta gärna ekologiska mandlar.
Rostade mandlar med en nypa flingsalt
200 g mandlar
2 tsk neutral olja
stor nypa flingsalt
Hetta upp oljan i en panna och rosta mandlarna tills de börjar ta färg. Rör om emellanåt och kom ihåg att de bränns snabbt. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och strössla över saltet direkt. Låt de svalna av då kommer de ha krispat till sig.
En kommentar