Bjud på Turkost vin – Marques de alcantara

Bjud på Turkost vin. Nu finns Marques de alcantara på den svenska marknaden. Ett turkost, eller blått, vin. Det verkar ha blivit populärt för när jag skulle beställa det på Systembolaget så var det slut hos leverantören. Jag har lagt in en bevakning på det. Så fort det finns i lager så beställer jag. Bara måste testa. Den kostar 118 kr och finns enbart i beställningssortimentet. Alkoholhalten är 11%. 

Det är gjort till 100% av druvan Chardonnay. Den blå färgen har tillsatts efter jäsningen. Färgen kommer från skalen av blå druvor, antocyanin. Det är dessutom rikt på antioxidanter. När jag läst om vinet så ska vinet vara torrt, ha toner av citrus och tropisk frukt. Det ska vara fruktigt med ton av passionsfrukt, äpple, ananas och persika. 

Tänk att göra drinkar på det, eller Sangria. Härligt vin att ge i gå-bort-present. Så i sommar kanske det inte är rosé utan turkost vin i glasen. 

Spännande eller?

Bilder lånade av Bonilla Fotografia, bluewineusa

 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *