Overnight Oats, hälsofrukost utan dess like. Den här äppelpajsvarianten är överfull med nyttigheter som chiafrön, havregryn, havremjölk, rivet äpple samt kryddor som kanel och kardemumma. Det är helt enkelt havregrynsgröt som du inte kokar ihop utan som står till sig över natten och äts kall. Det blir mer ’al dente’ än gröt och fräscht med frukt och nyttigheter som chiafrön.
Mina barn överrraskade med att fullkomligt älska overnight oats. Jag har lovat dem nu att de ska få overnight oats äppelpajsvarianten till frukost. Perfekt, för man förbereder den kvällen innan på några få minuter och sedan är det bara att plocka ur kylen och servera. Snabbare och nyttigare frukost får man leta efter. Även en perfekt frukost att ta med till gymet. Man slänger bara ner burken tillsammans med en sked på morgonen i gymväskan.
Overnight oats – Äppelpaj (4 port)
3 dl havregryn
4 dl (knappt) havremjölk (eller mandelmjölk)
2 msk chiafrön
1 stort äpple (rivet)
2 krm kanel
½ krm äkta vaniljpulver
½ krm kardemumma
nypa salt
Blanda ihop allt, rör om lite, häll upp på portionsburkar och ställ in i kylen över natten.
Dekoration
1 äpple
kanel
honung (om du är vegan så tar du lönnsirap eller agavesirap)
Skär ett äpple i kuber och fördela, pudra över kanel och ringla över lite honung.
Ja, de är så goda! Kram