Frasig lax med täcke av parmesan och panko. Väldigt bra stugmat på skidsemester. Där ser ni också att det blev lite annat än bara kött. Om ni läst de tidigare inläggen så såg ni ju att jag förberett massa mat: korvstroganoff, köttfärsssås och lasagne. Men nu blev det mellan dessa kötträtter lite fisk. Dessutom blev det en sallad till på mozzarellabollar, tomat, oliver och salladsblad. Fräsch mat.
Faktiskt snabbmat det här. Man rör ihop parmesan- och pankoröran på några få minuter och laxen är inne i ugnen i cirka 10 minuter.
Så, då, här är receptet på ett ungefär. Hur länge laxen ska vara inne beror ju på hur tjocka filéerna är förstås. Jag tycker väldigt mycket om parmesan så har extra mycket parmesan. Det väljer du själv. Kan hända att någon sorts sås till hade kunnat göra det hela ännu bättre. Kanske en kall yoghurtsås med lime eller citron i.
Frasig lax (4 pers)
4 laxfiléer
75 g panko
2 dl hackad basilika
6 msk riven parmesan
3 msk olivolja
salt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
- Blanda panko, basilika, parmesan, olivolja, salt, peppar
- lägg ut laxfiléeerna i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Klicka ut röran på laxen. Så det ligger som ett täcke ovanpå filéerna.
- In i ugnen cirka 10-15 minuter.