Stöten – After ski och skidåkning

Stöten after ski

Ok, dag två här i Stöten. Åker man skidor så får man inte missa att ta en After Ski med varm choklad med barnen. Trodde After Ski enbart var röj röj för vuxna. Men blev tipsad om att gå direkt in efter skidåkningen till Brasseriet här i Stöten för en varm choklad med barnen så det gjorde vi. De tyckte det var väldigt mysigt. Så gott även med något varmt efter skidåkningen.

Stöten sälen

Dag nr 2. Molnigare och kallare. På Magdas skidskola gick de istället för att åka in i våffelstugan och värmestuga. Något som jag och en annan mamma ifrågasatte. Blir något konstigt att man sätter dem i skidskola och läraren går in i värmestuga med dem efter sådär 20 minuter. Läraren sa att det var ett barn som var för kallt och ett annat som blev kissnödigt. När jag frågade Magda så hade hon inte känt sig kall.  Jo, men, kanske att de skulle ha back-up så att inte hela skidskolegänget ska behöva följa på toalettbesöket.

IMG_3363

Hur som så tränade jag och Magdas pappa henne och Annie hela eftermiddagen. Jag har så ont i benen av att ploga runt. Men de har gjort enorma framsteg. Annie har avancerat från blå backe till grön backe. Så fascinerad av hur lätt hon har tagit till sig skidåkningen. Vi åkte Mormors Störtlopp en lång backe som är grön. Hon fick fokusera rejält och var rätt slut efter, men klarade den galant. Andra dagen hon någonsin står på ett par skidor. Hon bara älskar skidåkning. Magda håller på att lära sig stanna och åker lite lite själv. Däremellan lägger hon sig på snön och skriker att hon inte tänker åka något mer varvat med att hon kan åka helt själv. Visst. 

DSC_0001 (2)

Efter deras skidskola har vi åkt hem och ätit en skål varm nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier. Nostalgi. Åt det mycket när jag var liten. Har fått för mig att det inte är lika vanligt idag, men inte säker. Brukar ni äta nyponsoppa med mandelbiskvier och glass? Barnen får leka lite och sedan lunch och därefter några timmar i backen. 

DSC_0105

Linda

2 kommentarer

  1. En gång när jag var skulle styra med fika på jobbet bjöd jag på nyponsoppa med mandelbiskvier. Det var otroligt uppskattat och jag fick höra många nostalgiska historier om söndagsmiddagar hos mormor och liknande.

    • Ja:-) En totalt nostalgisk grej, just kombon nyponsoppa, mandelbiskvier och glass. Har också massa barndomsminnen av utflykter och stugliv där just nyponsoppa deluxe ingick:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *