Frangelico, Kahlúa, Baileys Drink

Frangelico, Kahlúa, Baileys Drink

Frangelico, Kahlúa, Baileys Drink. Lägg till lite grädde, snurra glaset i chokladsås och så har du en drink som smakar som ett mellanting mellan cocktail och dessert. Vad drinken heter? Ja, det vet jag inte, än. Jag funderar och kan inte komma på det där ultimata namnet. Har ni något förslag så hojta till.

Frangelico, Kahlúa, Baileys Drink

Drinken går oerhört snabbt att fixa då du bara tillsätter alla ingredienser till shakern och skakar den lite kort. Jag har även en skvätt sockerlag till drinken, men det är upp till dig. Vill du ha den mindre söt så skippa sockerlagen, gillar du sött så ta lite mer sockerlag helt enkelt. Använd färdig chokladsås för att snurra runt kanten på glaset. Det spelar inte så stor roll bara den inte är alltför lös. Det är alltså chokladsås som man använder till glass som jag har här. Du kan göra din egna chokladsås men det gick finfint att ta köpetuben med chokladsås från affären.

En sak till. De flesta känner till Kahlúa och Baileys. Däremot är det inte så vanligt att man känner till Frangelico, eller har jag fel? Hur som så har Frangelico varit min favoritlikör sedan många år. Det är en italiensk hasselnötslikör som smakar nougat. Den är helt helt underbar i till exempel en kopp varm choklad , eller skvätt ner i kaffe. Testa att göra en Irish Coffee där du plussar på med Frangelico, den kallas ibland Nutty Irishman. Du kan också testa att göra en kladdkaka med Frangelico och hasselnötter, gudagott. En annan cocktail som är ljuvlig är en Nougat Martini. Det var enbart några förslag på vad du kan använda Frangelico till.

Nu över till drinken.

Frangelico, Kahlúa, Baileys Drink (1 drink)

  • 2 cl Kahlúa
  • 2 cl Frangelico
  • 2 cl Baileys
  • 1 cl sockerlag
  • 4 cl grädde
  • Chokladsås
  • Is
  • 1 bit mörk choklad

Gör så här

  1. Häll chokladsås på ett fat. Snurra runt kanten på glaset i chokladsåsen. Ställ åt sidan.
  2. Lägg i ett gäng isbitar i en shaker. Tillsätt Kahlúa, Frangelico, Baileys, sockerlag och grädde.
  3. Skaka och häll upp i glaset.
  4. Hyvla över lite mörk choklad.

Berätta gärna om ni gör den! Nyfiken på vad ni tyckte

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *