Bästa tårtorna med jordgubbar till midsommar och hela sommaren

Midsommar närmar sig med stormsteg och vädret mulnar till sig. Slår aldrig fel. Varken det faktum att det känns som att midsommar kom väldigt plötsligt eller att vädret blir sådär. Men spelar ingen roll, huvudsaken att man myser till det. Ledigt och avslappnat är huvudsaken. Tänkte att ni skulle få mina tips på lättfixade tårtor till midsommar. Jag har massa andra tips också, som ni hittar på kategori Midsommar. Allt från grillat, potatissallad, somriga drinkar till desserter och snacks.

Kaka eller tårta till midsommar eller satsar du på en dessert? Här kommer i alla fall sommarens bästa tårtor, enligt mig!  Den här succétårtan gjorde vi hos min syster på en midsommar. Midsommartårta med jordgubbar och kola är ju oslagbart gott. Riktig drömtårta. 

En tårta som jag gjorde till midsommar för sådär tre år sedan var den här mazarintårtan med massa svenska jordgubbar. Den gick verkligen hem hos alla.  Tycker att jordgubbar hör midsommaren till så jag har nog knappast haft en midsommar med en tårta utan jordgubbar. Så sorry om ni inte gillar jordgubbar, för i just det här inlägget är det översvämmat av just jordgubbar. 

Eller vad tror ni om en galette med jordgubbar? Passar ypperligt med vaniljglass eller vaniljsås till. Mums på den. Tänk att man glömmer bort allt gott man har gjort.

Så härligt rustik och ju slarvigare man är då man gör den desto mer charmig blir den. 

midsommartårta jordgubbar

Marängtårta med lemon curd (eller lime curd) var förra midsommars tårta och vi älskade den allihopa. Receptet är från min barndomsvän. Hennes mamma har gjort den här varje sommar sedan hon och hennes syster var små. Ljuvligt småseg, frasig. En sådan där tårta man inte kan sluta äta av.  Den här blev även av den större storleken, räcker lätt till ca 7 pers. Hade jag förstått hur stor den skulle bli så hade jag sett till att ha en till låda med jordgubbar. 

Ha en skön midsommar och stressa inte utan njut av ledigheten!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *