Mjölkfria pannkakor tusen gånger godare än vanliga

Pannkakor mjölkfria mejerifria

Har gjort mjölkfria pannkakor nu sedan flera månader tillbaka. Varje gång har vi ätit upp dem innan jag har hunnit fota och så blev det inget inlägg. Men vill verkligen inte att ni ska missa dessa ljuvligheter. Mjölkfria pannkakor är faktiskt till och med godare än de vanliga. Tror att det är havresmaken som gör det.

Pannkakor mjölkfria mejerifria

Pannkakssmet tjänar på att stå till sig. Du kan gärna göra den flera timmar innan och låta den stå. Precis då du ska börja steka plussar du bara på med vattnet. Att använda iskallt vatten och gärna vatten med bubblor är ett beprövat trick för att få dem fluffigare och extra goda. 

Mjölkfria pannkakor

2,5 dl vetemjöl

4 dl havremjölk

3 ägg

1/2 tsk salt

2 dl iskallt vatten (gärna mineralvatten)

Mjölkfritt margarin

Gör så här

 1. Vispa vetemjöl och salt med lite havremjölk i taget så det blir en klumpfri smet.
 2. Tillsätt äggen ett i taget.
 3. Låt stå ca 20 min (eller gör kvällen innan och låt stå över natten)
 4. Vispa ner det kalla vattnet
 5. Stek i mjölkfritt margarin.

 

Linda

10 kommentarer

  • Tack så jättemycket för detta recept ❤️ Min minsta son har mjölkproteinallergi och dessa pannkakor är de enda han vill äta, de är även en hit med resten av familjen med, så det blir alltid detta recept när det ska bli pannkakor😊👍

   • Så så så så glad att höra. Min dotter var känslig mot mjölkprotein länge (och antagligen fortfarande). Gjorde verkligen allt för att hon skulle kunna äta minst lika gott som oss andra. Vi tycker alla hör att dessa t o m är godare än vanliga:-) Tack för att du berättade.

 1. sen jag hittade detta recept så har det blivit det enda jag använder! så otroligt gott! definitivt godare än med vanlig mjölk i. brukar dock använda vanlig mjölk om jag inte har havredryck hemma. båda funkar helt klart!

  • Tack så så mycket. Blir verkligen glad att läsa dina ord! Vi tycker också att de är godare än vanliga här hemma.

  • Så jättegoda pannkakor. Slipper vara rädd att mjölken jag köpt hinner bli dålig. Vet att jag kan frysa den, men nu har jag gjort dem på havremjölk och det var en riktig höjdare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *