Kladdkaka med krämig jordnötsfudge. Kan det var något för dig? Mina barn är stormförtjusta i den här kladdisen. Det skadar inte att göra den en dag i förväg heller för den blir nästan godare då den får stå till sig över natten. Jag tog fram receptet i och med att det visade sig att min dotter reagerade på mejeriprodukter eller mjölkprotein för att vara mer specifik. Så den här bjussar vi på titt som tätt nu då vi får besök. Ös gärna på med frukt och bär i mängder. Det gör den bara härligare, och lite nyttigare.
Kladdkaka med jordnötsfudge – Mejerifri
150 g mjölkfritt margarin
2 msk ljus sirap
3½ dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1, 25 dl havremjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
- Smält margarin, tillsätt havremjölk.
- Blanda socker, mjöl, kakao i en bunke och rör om. Tillsätt till margarinblandningen, rör om.
- Häll ner sirap.
- Grädda kakan ca 20 min i nedre delen av ugnen.
- Låt svalna så den sätter sig.
Jordnötsfudge
60 g marshmallows
100 g jordnötssmör
50 g mjölkfritt margarin
Ta fram en kastrull. Värm upp på rätt låg värme. Tillsätt marshmallows, jordnötssmör och margarin. Rör om tills allt smält ihop till en massa. Låt svalna något. Bred ut över kakan och ställ svalt ett tag innan servering.
Vilken drömkaka! Kram.