Amigas Kvinnokaffe – Internationella Kvinnodagen

Amigas kvinnokaffe kaffeodlingar som drivs och ägs av kvinnor Arvid Nordquist

Igår , den 8 mars, var det internationella kvinnodagen. En viktig dag att uppmärksamma. Min dotter förklarade för mig direkt då hon kom hem från förskolan att det var Alla Flickors Dag och en väldigt viktig dag. Därför uppmärksammade jag mina döttrar extra mycket genom att spendera kvällen med att titta på film, SVJ,  och äta pop corn. Fokus på dem hela kvällen och inget annat.  Det var Alla Flickors, nej, jag menar Internationella Kvinnodagen på bästa sätt för mig. En annan sak värd att uppmärksammas är Amigas, ett kvinnokaffe som görs enbart av bönor från kaffeodlingar som ägs och drivs av kvinnor. Då jag fick förfrågan om jag ville ta emot ett bud med kaffet framställt till 100% av bönor från dessa kvinnors egna kaffeodlingar så var det ett självklart JA. Sådant stödjer jag gärna via mina kanaler. 

Amigas kvinnokaffe kaffeodlingar som drivs och ägs av kvinnor Arvid Nordquist

Vad innebär det då, i praktiken, att Arvid Nordquist stödjer dessa kaffeodlingar? Jo, att kvinnorna får långsiktigt stöd. De får utbildning i metoder för odling och finansiellt stöd till att köpa gödsel. Allt för att kaffeodlingarna ska bli lönsamma och möjliggöra egen försörjning och oberoende. Då kvinnorna äger sina odlingar så ökar även deras möjligheter att få lån och utveckla sin verksamhet.  

Att kaffet också är vansinnigt gott gör inte det hela sämre. Amigas är ett extra mörkrostat kaffe med en balanserad fyllighet med toner av citrus och choklad. Kaffet består till 100% av finaste ekologiska Arabicabönorna. Fairtrade-certifierat, 100% klimatkompenserat och rostat fossilfritt. Det innebär med andra ord att kaffet är odlat utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Det innebär även att odlingen sker under bra arbetsvillkor och arbetsmiljö. Helt fossilfritt är Arvid Nordquist dessutom ensamma om i Sverige.  Amigas finns både som malt och som hela bönor. 

I samarbete med Arvid Nordquist

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *