Croissant French Toast med Nutella och Bär

Croissant French Toast Fattiga riddare

Bjud någon du älskar på Croissant French toast, eller på vanlig svenska ’Fattiga riddare’ gjord på Croissanter istället för formbröd. Croissanter vändna i äggblandning och gyllenbrunt stekta i smör. Emellan Nutella, mjukvispad grädde och bär.  

French toast croissant

Helt gudomligt. Perfekt som en kärleksfull frukost eller brunch. Kanske inte räkna kalorierna här dock, men man blir mätt väldigt fort. Croissanterna ska gärna vara dagsgamla. Jag lät dem ligga utanför påsen ett tag så det torkade till något.  

Croissant french toast nutella

Ta de frukter och bär du föredrar och så mycket Nutella och grädde som du vill. Jag gjorde det här till barnen och de tyckte det var det godaste de någonsin hade ätit. Jo, minsann, kan nog hålla med. En underbar helgfrukosträtt, när som när man vill göra det lite speciellt. 

Croissant French Toast (3 port)

3 st croissant (helst inte purfärska)

2 ägg

4 msk mjölk

1 tsk vaniljsocker

½ tsk kanel 

smör

Nutella

bär/frukt

florsocker

Gör så här

  1. Vispa lite lätt ihop ägg, mjölk, socker, kanel
  2. Skär croissanterna längs med, men inte ända igenom. Vik ut. De ska gärna hålla ihop då du viker ut dem. Platta till lite med handen. 
  3. Vänd croissanterna i äggblandningen och stek i rikligt med smör. Vänd runt och stek gyllenbruna även på andra sidan. 
  4. Lägg upp croissanten på serveringsfat, bred på Nutella, klicka på lite grädde, lägg på bär/frukt. Lägg på en till croissant, tryckt till lite. Bred på ett lager Nutella.  Lägg på en croissant högst upp och toppa med grädde och bär. 
  5. Pudra över florsocker
  6. Servera gärna med mer frukt/bär på sidan

croissants french toast berries

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *