Veckomeny och smarrigaste förrätten

getostpaj-med-soltorkade-tomater-valnotter-och-paronsallad1

Alla Hjärtans dag idag. Jag hoppas så att ni känt av den, känner av den, på vilket sätt den än är. Jag var på en sådan lyckad fest inatt. Jag insåg någon vecka innan festen att jag faktiskt inte skulle känna någon på den festen förutom värden och värdinnan. Insåg även att många av de andra var tajta vänner. Så det var lite nervöst att gå dit. Så blev det så lyckat, roligt och jag dansade hela kvällen (det brukar absolut inte hända). Idag kommer min mamma, bror med son och barnens gudmor över på fika och middag för att fira Annie som fyllde 8 år i fredags.  Men nu över till veckan som ligger lite i ett skimmer p g a att det var en sådan fin helg. Getostpaj med soltorkade tomater och valnötter börjar vi med. En vegetarisk rätt som är smakrik och kan förberedas.

lax-med-cashewnotter-lime-och-annat-gott1

Lax med cashewnötter, man bara måste göra den för att förstå hur god den är. Jepp, kan också förberedas. Smaker som lime, knapriga cashewnötter, vitlök och Sambal oelek. Stort mums på den här. 

varm-harlig-lammfarsgratang2

Varm härlig Lammfärsgratäng som sköter sig själv i ugnen och är en rätt i sig självt med potatis, lammfärs med mera. Underbar. 

Flygande Jakob

Tadaaaam Tadaaam, vi avslutar med Flygande Jacob . Hur gott är inte det! Gör man den på färdiggrillad kyckling så går det väldigt snabbt också. Jag är väldigt svag för Flygande Jacob. Så, då har ni lite att välja mellan. Som vanligt tänkte jag ge er ett extra recept, något roligt pyssel inför veckan. 

aperol-spritz-och-tomat-och-ricottadipp1

Bästa dippen i världen till helgmyset är ricotta, tomat, olivolja. Sedan doppar man brödpinnar, kex, baguette och det blir så fantastiskt gott att man inte kan sluta äta. Jag kikar in senare idag med lite kärlek. Ha en finfin fortsatt Alla hjärtans dag. Nu förberedelser inför kärleksfull fika och middag med nära och kära. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *