Rödbetscarpacchio för två med chevre, pistaschkrokant, machesallad, rostade fänkålsfrön och limedressing. Alla hjärtans dag tips. Eller verkligen när som. Den är utsökt i mötet mellan söt knaprig krokant, salt chevre, krispig sallad, mjuk rödbeta med tuggmotstånd och syrlig limedressing. Jag gjorde den i form av hjärta för det passar så bra med rödbetans härligt djupröda färg, men man kan göra den i vilken form som helst.
Du kan förbereda allt. Koka rödbetor kvällen innan, och skiva tunt om du vill i förväg också. Blanda till dressingen, gör krokanten. Bara att lägga upp, vilket tar några få minuter. Största utmaningen är att få till hjärtformen. Jag lade dem lite omlott på en del ställen och delade några på mitten för att få den raka kanten och spetsen längst ner.
Rödbetscarpaccio (2 pers)
2 rödbetor (kokta)
2 getostrundlar (valfri storlek)
1 tsk fänkålsfrön
Machesallad
Pistaschkrokant
1 msk pistaschkärnor
2 msk socker
Limedressing
1 lime
5 msk olivolja
1 nypa socker
salt peppar
Gör så här
Pistaschkrokant
Hetta upp sockret i en liten kastrull tills det blir ljusbrunt och karamelliserat. Tillsätt pistaschkärnorna. Rör runt med träslev och lägg över röran direkt på bakplåtspapper. Låt kallna helt.
Hacka grovt.
Fänkålsfrön
Rosta fänkålsfröna i en torr het panna
Limedressing
Riv fint 1 tsk av skalet på limefrukten och pressa saften ur den. Blanda med olivolja, socker, salt,peppar.
Servering
Skär rödbetorna i så tunna skivor som möjligt. Om du inte vill bli röd om händerna så se till att använda handskar. Lägg upp i valfri form. Lägg på chevre. Ringla över dressingen. Strössla över krokant och rostade fänkålsfrön. Fördela salladen runt omkring.
5 kommentarer