Tre tips på utsökta förrätter till nyår 2017

Vegetarisk förrätt som är lyxig i all sin enkelhet är rödbetscarpaccio med pistaschkrokant och limedressing . Den här rätten har allt: rödbetor med lätt tuggmotstånd, knapriga söta pistachkärnor, lätt salt mjuk chevre, syrlig och len limedressing och fräsch machésallad. Den gjorde jag till årets Alla Hjärtans Dag i hjärtform. Jag ska fixa årets förrätter på den fest jag ska på. Himmel så svårt. Jag har pendlat mellan att göra något helt nytt eller att göra en rätt som jag vet funkar. Dessa tre är verkligen mina favoriter och det kommer nog bli en av dem. De är vattensäkra. 

En ponzococktail med jalapenopopcorn är helt rätt till nyår. Den här förrätten utvecklade jag på uppdrag av Ta Fram det Bästa. Det är en cocktail på mango, salmalax, wannameiräkor, blomkål, pilgrimsmussla mm. En soja och citrussås och allt toppat med popcorn med tydlig smak av jalapeno. Receptet är gjort så att det blir popcorn över som du kan lägga i en skål. De kommer garanterat att gå åt. 

En lyxig soppa är Crème Ninon med frasiga västerbottensstänger. I korta drag en ärtsoppa där du precis vid serveringen tillsätter champagne. 

och är ni nyfikna på andra tips till nyår så kika in på kategori Nyår.

Det kommer mer…

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *