Burrata med tryffelolja och vikentomater

Burrata

Burrata, vikentomater, olivolja, flingsalt och tryffelolja. Till det lite rostat bröd. Lillördaggott, Fredagsmys eller Helglyx, hur gott som helst och hur enkelt som helst och hur snabbt som helst.  Har ni testat Burrata? Det är en italiensk färskost på grädde och mozzarella. Den har ett skal av mozzarella och inuti är det en krämig mix av grädde och mozzarella. Så god att svepa upp med rostade brödbitar och tomat. Vikentomater är mina favoriter, har ni testat dem? De finns på min vanliga ICA. Dyrare, ja, men när man har så få ingredienser så kan man kosta på sig lite, tänker jag i alla fall. På tal om att kosta på sig, fat från Mateus fårn deras Bubbles kollektion. Älskar hela kollektionen och vill ha allt. Jag har följt Mateus ända sedan de började och har en hel servis från deras första kollektion. Rätt slitna och välanvändna nu. 

Men Höörni så här gör ni lite mys och gott i ett:

Burrata med Tryffelolja

1 Burrata

Några Vikentomater

Några rostade brödskivor

Fin olivolja

Tryffeloja

Flingsalt

Lägg Burratan på ett fat. Skär ett kryss högst upp så den öppnas upp. Dela tomaterna i fyra delar och lägg runtom. Häll över lite olivolja, droppa över några droppar tryffelolja. Strössla över lite flingsalt. Servera med rostat bröd i skivor som du slevar upp med. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *