Baka Nytt och Laga Nytt

Baka Nytt

Missa inte att kolla in Jessica Frejs och Maria Blohms senaste succéböcker – Baka nytt och Laga nytt – med fokus på pasta, pizza, pirog, paj och bröd utan gluten. Fantastiska recept på allt från ciabatta, limpa, surdegsbröd, hamburgerbröd, frallor av olika slag till  focaccia, mängder av olika pajdegar och pizzabottnar, gnocchi, spenatpasta mm. De är uppföljare till succéboken Nytt bröd som kom 2014. Du behöver verkligen inte vara glutenintolerant för att baka dessa, utan kommer märka att flera av bröden o s v smakar ännu bättre än bröd med gluten. Det är recept som alla kan följa och som resulterar i de allra godaste bröd, pajer osv. Allt är bakat på naturligt glutenfria mjölsorter som potatismjöl, rismjöl, majsmjöl, fiberhusk och i nya böckerna så har de även använt sig av trendiga och mycket näringsrika teffmjölet och även xantangummi som du hittar i de flesta välsorterade butiker. Min favorit från första boken är nog tortillabröden som är godare än alla andra tortillabröd jag har testat. Som minibiblar i bakning utan gluten då det även finns massa bra råd och tips. Det gör ju inget heller att de är snygga att ha framliggande. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *