De ljuvligaste Kladdkakemuffins med kolagömma

De ljuvligaste Kladdkakemuffins med kolagömma

De ljuvligaste kladdkakemuffins med kolagömma i portionsstorlek. Perfekta att ta med till stranden, eller andra härliga sommarutflykter. Vi har även haft dem som små perfekta efterrätter efter middagen på balkongen. Alldeles lagom. Vi spetsade till dem lite dumlekola också. Man sätter ner skeden och det kommer en blandning av kladdkaka och kola. Obeskrivligt gott.

  De ljuvligaste Kladdkakemuffins med kolagömma

Alltså, från början var min intention att göra dem mjölkfria, så grundreceptet är mjölkfritt. MEN så kom jag på att vi har lite dumlekolor kvar från tidigare. Min dotter har ju fått enorma eksem av mjölkprotein, men sedan några veckor tillbaka reagerar hon inte längre så. Hon verkar klara av mjölkprotein. Vågar knappt skriva det, så rädd att de ska komma tillbaka, att det bara är en kort fas utan eksem. Tänk om det kunde vara så att hennes lilla kropp klarar mjölkprotein. 

De ljuvligaste Kladdkakemuffins med kolagömma

Hur som så äter du dessa portionskladdkakor med sked direkt ur formen. Lägg till en kula vaniljglass om du vill. Frys ner så har du redo när du drar iväg på äventyr och bad. De tinar fort.  

De ljuvligaste Kladdkakemuffins med kolagömma

Så här kommer då receptet. 

TIPS!

För att göra dem helt mjölkfria så ta bort dumlekolorna eller byt ut dem mot mjölkfritt godis. Ta t ex en bit mjölkfri choklad, iChoc har bland de godaste mjölkfria sorterna, enligt mig. Finns även mjölkfria kolagodisar på Goodstore.

De ljuvligaste Kladdkakemuffins med kolagömma (ca 24-26 st)

2 dl rapsolja

4 ägg

5 dl strösocker

1,5 dl kakao

1,5  msk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

2 krm salt

12-13 st Dumlekolor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 C

2. Blanda rapsolja, socker och ägg i en bunke. 

3. I en annan bunke, rör ihop kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt så att det är klumpfritt. Blanda ner i äggsmeten. Rör om, använd inte en visp. 

4. Ställ ut formar och fyll till hälften med smeten. Tryck ner en halv dumlekola i mitten av varje form. 

4. Grädda ca 10 minuter. 

5. Låt svalna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *