Fisktacos med lime, mangosalsa, guacamole

Fisktacos måste vara bland det godaste  jag har ätit. Nu ska ni få tips på de bästa fisktacos man bara kan tänka sig. Tänk att jag inte gjort det tidigare. Det är gudagott, fräscht och smakrikt. 

Ett stort plus för att man kan sätta ihop sin egna individuella fisktacos med exakt den mängd guacamole, salsa, sås och fisk man vill i varje ‘klämma’. Det var en av mina närmsta vänner som hade ätit det här och sa att det var så otroligt gott. Hon messade över ingredienserna. Jag har ändrat lite här och där. Hon hade betydligt mer koriander till exempel. Jag tycker om koriander men vill inte ha över mycket. Men är du som min väninna så tar du givet mer koriander. 

Det kanske ser ut som om det är massa jobb för att få till dem, men det är för att det är flera olika tillbehör. Dessa respektive tillbehör går verkligen snabbt att göra. Yoghurtsås och kålsalladen kan du med fördel göra dagen innan. Salsan kan du göra någon timma innan. Det du behöver göra precis innan är guacamole och steka de panerade torskbitarna frasiga. 

Fisktacos med allt (4 pers)

Vitkålssallad med lime

2 dl vitkål, tunt skuret (gärna med mandolin)

½ lime, saft och zest

1½ msk rapsolja

salt

Blanda ihop vitkål med olja, saft och finrivet skal från lime. Smaka av med salt. Låt stå och dra ett tag. Salladen kan även göras dagen innan och stå i kylen över natten.

Yoghurtsås med mynta och koriander

2 dl matyoghurt

2 msk mynta, fint hackad

1 msk koriander, fint hackad

salt

Blanda ihop allt och smaka av med salt. 

Salsa med mango, chili, koriander

1 liten Mango, skuren i mindre tärningar

½ röd chili, fint hackad

½ kruka koriander, fint hackad

Rör ihop allt och låt stå ett tag medan du gör färdigt resten

Guacamole

1 avocado

2 tomater

1 vitlöksklyfta

½ msk citron

salt & peppar

Blanda till guacamolen genom att mosa avocadon. Tillsätt citronsaften. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran, då håller den sig fräsch längre. Ställ i kylen medan du gör resten.

Pankopanerad torskrygg

3 bitar fryst torskrygg, upptinade, skivade

salt

3 msk vetemjöl

2 ägg, uppvispad med gaffel

2-3 dl panko

Rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Häll upp mjöl, ägg och panko på varsin tallrik.
  2. Salta lätt alla torskskivor.
  3. Vänd torskskivorna i mjöl, ägg och sist i panko.
  4. Hetta upp olja i panna och stek de panerade bitarna frasigt gyllenbruna. 
  5. Lägg över på hushållspapper så att oljan rinner av. 
  6. Servera direkt medan de fortfarande är varma i tortillabröd med guacamole, salsa och koriander och myntayoghurt. 

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *