Lax med knaprigt täcke av Cashewnötter

lax-med-cashewnotter-lime-och-annat-gott1

Lax med ett knaprigt täcke av cashewnötter och med lite sting av sambal oelek, vitlök och lime, kan det vara något? Den är så lätt och snabb att svänga ihop, sköter sig själv i ugnen och smakar sådär extra genom alla smaker som blandas ihop. Vi gillra att äta den med ris, men Quinoa skulle passa, matvete likaså. Ta det ni gillar så blir det också bäst. Gott till med en klick yoghurt blandat med  lite sweet chili. 

lax-med-cashewnotter-lime-och-annat-gott0

Knapriga mattäcken kan vara det godaste som finns. Gillar när det är olika konsistenser: knaprigt och tuggmotstånd möter mjukt och smältande. Lite spänning i vardagen. Bra med saker som går snabbt när man är dunderförkyld och sänkt som jag är nu. Orkar inget. Men måste orka. Vill bara lägga mig och sova mig pigg. Men bara att köra på. 

lax-med-cashewnotter-lime-och-annat-gott2

Du behöver
4 laxfiléer
½ tsk salt
100g smör
½ dl ströbröd
2 dl grovhackade cashewnötter
1-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 lime

Gör så här
Sätt ugnen på 220 C

Lägg filéerna i ugnsfast form. Salta lite. Smält smöret, tillsätt ströbröd, cashewnötter, sambal oelek, pressad/hackad vitlök, limeskal, saft från limen. Bred över blandningen på filéerna.

Sätt in i ugnen 20-30 minuter.

Serveras gärna med yoghurt blandat med lite sweet chilisås.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.