Fika gluten- och laktosfritt och veganvänligt

Wayne's Coffee         

Fika gluten- och laktosfritt, veganvänligt och utan tillsatt socker. Men blir det verkligen gott? Kanelbulle och en stor latte då? Jag garanterar er att ni kommer bli omvända om ni testar de goda fika- och frukostalternativen jag fick prova förra veckan på Wayne’s Coffee. Nu satsar Wayne’s Coffee fullt ut på hälsa och hållbarhet och lanserar en serie växtbaserade produktnyheter. 

dsc_0992

Wayne’s Coffee bjöd in bloggare, tidningsrepresentanter och sportprofiler för att testa deras nya produktnyheter för frukost och fika. Vilken frukost! Efter rawbollar med saltlakrits/hallon och goji/hampa, en latte på hampaprotein, kokosolja och råkakao, acai bowl toppad med granola och färsk frukt och en gurkmeja shot, var jag verkligen överraskande pigg resten av dagen. Rawbollarna var så goda att man ville äta många fler än vad som skulle ha varit artigt. Himmel så goda i både smak och konsistens.

wayne's coffee

Acai bowl. En liten lustig grej är att Wayne’s Coffee för två år sedan hade en Instagramtävling där man skulle föreslå något nytt de skulle ta in i sitt produktsortiment. Då föreslog jag Acai Bowl och visste att det var ett suveränt förslag. Men jag vann inte. Nu två år senare så lanseras den i deras meny. Wayne’s Coffee, om ni läser detta, jag har ett nytt hett tips på ännu en produkt som skulle passa er. Hör av er om ni vill veta vad det är. 

dsc_0997

Dessa shots är mer eller mindre koncentrerade och man blir lite förvånad av styrkan i smaken, på ett positivt sätt. De har inte snålat med ingredienserna utan det här är verkligen en ren injektion av gurkmeja och ingefära.  

dsc_1036

De har samarbetat med härliga hälsoprofilen, bloggaren och kokboksförfattaren Marita Karlson som var på plats. Resultatet har blivit två powershots med gurkmeja och ingefära, rawbollar, chiapudding, acai bowls toppade med krispig granola och färsk frukt.  

dsc_1008

Sist men inte minst så har Marita Karlson tagit fram två spännande varma drycker, en koffeinfri beetroot-latte på rödbetspulver, kanel och kokosmjölk och en krämig superfood-kaffe på råkakao, kokosolja och hampaprotein. Jag testade ALLT och det var så utsökt gott. Den där superfood-kaffe, rawbollarna, powershotsen och acai bowl blev mina favoriter. Produkterna kommer att säljas på alla Wayne’s Coffee runtom i Sverige med början i höst. 

dsc_1001

Vi fick med hennes bok Superhälsa (tror du kan köpa den på Wayne’s Coffee). Vilken inspiration. Har redan hittat massa saker jag vill prova från den. 

dsc_1012

Gillar Wayne’s satsning på hälsa och hållbarhet och tummen upp för att deras kaffe sedan ett år tillbaka är KRAV märkt och många av deras produkter nu är ekologiska. Passade även på att testa deras choklad-nötmjölk som är vegansk. Deras kallpressade juicer med massa gottigheter är redan favoriter hos mig. 

Wayne's Coffee  

 

Jamen kanelbullen och latten då? Den finns kvar såklart på Wayne’s Coffee. Det ena goda utesluter inte det andra! 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.