Fredriks Fika och Chokladbollstårta

Fredriks Fika

Chokladbollstårta, lakritssnittar, Sotarmurrar, kardemummabullar och blåbärstårta. Det var bara några av bakverken som det bjöds på då Fredrik Nylén bjöd in till releasefest igår kväll för rykande nya boken Fredriks Fika – Bakat med glädje. I boken hittar du såklart alla recept på det vi fick smaka. Missa för allt i världen inte att baka chokladbollstårtan och lakritssnittarna (och allt annat).   

Fredriks Fika

Fredrik med sin bok framför kakbordet. Alltid med största leendet och generös i sitt hela sätt. 

Fredriks Fika

Sotarmurrar, så fina. Ångrar nu efter att jag inte testade dem. Det är glutenfria kakor, lite som maränger med mald mandel och kakao. Måste nog baka dem hemma nu när jag har receptet i boken. 

Fredriks fika Cervera

Det blev mousserande eller cider i så fina glas från Cervera (perfekta glas att även servera dessert i tänkte jag) och alla bakverk var upplagda på blåa fat. Snyggt! Det var så många där som jag kände. Alltid så roligt att mingla lite med mina bloggkollegor där flera av dem har blivit bra vänner idag. 

Fredriks Fika

Lyckliga jag fick med mig ett exemplar av Fredriks Fika hem. Jag har siktet inställt på chokladbollstårtan och lakritssnittarna då Magda fyller år. Hon kommer bli överlycklig som den lakritsfantast hon är och chokladbollstårtan gör vem som helst lycklig. Då jag bläddrade i den så blev jag även sugen på kardemummasnurrorna, morotskakan och kaffe- och chokladkakan. 

Fredriks Fika

Boken är en riktigt bra present att ge bort, det finns recept på många favoriter på allt från drömmar, bullar till kladdkaka och fyllda längder. Riktigt bra bok då man bakar till födelsedagar, dop, studenter, för att ta med sig till jobbet eller bara för att lyxa till helgen lite. Tack bästa Fredrik för en härlig release fest med så mycket glädje och för en suveränt bra bakbok. Här ska bakas!

Fredriks Fika

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *